Axel Olsson|24 februari, 2024, 12:35

Jag väljer att spela på Wolves -1,5 handikapp i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Wolverhamptons omställningsspel var imponerande i 1-2 seger mot Tottenham.

  • Hee-Chan Hwang är tillbaka i Wolves. Leder interna skytteligan och väldigt viktig i det offensiva spelet.

  • Sheffield åkte på en ännu en blytung 0-5 förlust.

  • Sheffield har släppt in hela 19 mål i deras fem senaste.

Stark seger senast

Trots endast 29% bollinnehav åkte Wolverhampton hem ifrån Tottenham Hotspur Stadium med tre poäng. De imponerade stort i omställningsspelet och lyckades skapa flera vassa chanser med deras direkthet. En taktik som funkade väldigt bra mot Tottenhams höga backlinje och slutresultatet skrevs till 1-2. Mittfältaren Joao Gomes blev segerorganisatör med två mål, Wolves-fansen kunde även glädja sig åt att Hwang var tillbaka i elvan igen.

Han leder den interna skytteligan och är oerhört viktig i deras offensiva spel, ännu mer nu när Cunha är borta resten av säsongen. Med Hwang, Neto och möjligtvis Sarabia har Wolves kvalitet där framme. De har faktiskt haft flera höga toppar den här säsongen och O’Neil ska ha mycket beröm för att ha tagit det här laget framåt. Hemma på Molineux Stadium och med en fin seger i ryggen, bör Wolves ta tag i taktpinnen mot svaga Sheffield United. Wolves är det bättre laget och handikappspelet lockar.

Ny storförlust

Det har länge pratats om att Sheffield United spelar i Championship nästa säsong, men snart så blir det nog verklighet. För så som det ser ut just nu känns det nästintill omöjligt att ta sig ur det här bottenträsket. De åkte på en ny 0-5 förlust i helgen och det är bara att konstatera att de inte håller måttet i Premier League. Visst, den här gången var storförlusten främst tack vare Holgates röda kort efter en kvart – det är dock inte första gången de åker på en storförlust.

De har släppt in hela 19 mål i deras fem senaste matcher och försvaret har sett bedrövligt ut under stora delar av säsongen. De lyckades att ta en trepoängare i senaste bortamatchen mot Luton Town. Där bjöd Luton på mer omställningslägen än vad vi förväntar oss av Wolves-försvaret. Söndagens motståndare har en klart bättre struktur och vi tror att det kommer bli kämpigt för tabelljumbon.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 14:30
Wolverhampton - Sheffield United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.