Axel Olsson|24 mars, 2024, 15:35

Jag väljer att spela på Serbien halvtid/fulltid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Cypern var horribla i EM-kvalet. Det slutade med åtta raka förluster.

  • Cypern läckte rejält bakåt. Släppte in hela 28 mål på åtta kvalmatcher.

  • Serbien tog sig vidare till EM 2024. Ett starkt landslag med en vass offensiv.

  • Mitrovic förväntas starta. En avgörande spelare för gästerna.

Upp till 1500 kr Spelkrediter

Omsättningskrav:Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Chanslösa i kvalet

Förväntningarna var lågt ställda på Cypern inför EM-kvalet. De hade minimala chanser att ta sig vidare ifrån gruppen, där de konkurrerade med bland annat Spanien, Skottland och Norge. Men att det skulle bli en sådan här mardröm trodde vi inte. Cypern var rent ut sagt horribla och förlorade hela åtta raka kvalmatcher.

De lyckades inte ens stå upp mot bottenkonkurrenten Georgien. Försvarsspelet var icke befintligt i flera av matcherna och det slutade med hela 28 insläppta mål efter åtta omgångar. Cypern har redan spelat en landskamp under den här samlingen – det slutade i en 1-1 historia mot svaga Lettland. I den nuvarande formen och sett till den nivån Cypern håller, blir det svårt att mäta sig mot Serbien under måndagskvällen. De kan bli rejält straffade i försvaret, då Serbien besitter en vass offensiv.

Klasskillnad här

Serbien håller flera nivåer högre än måndagens motståndare. De tog sig till EM 2024 även fast de inte stod för något briljant kvalspel. Serbien bjöd på sämre insatser men i slutändan räckte poängskörden för att knipa andraplatsen. Det är ett starkt landslag och vi blir inte förvånade om de sätter press på England och Danmark i sommarens gruppspel. De har tillräckligt med spets framåt för att såra många försvar. Mitrovic spelar en avgörande roll i detta landslaget, även fast han lämnat Europa-scenen, öser han fortfarande in mål i Saudiarabien.

Han inledde på bänken senast och förväntas därmed starta mot Cypern. Vlahovic fick tyvärr lämna återbud på grund av en skada, men de har fortfarande Tadic, Jovic och Milinkovic-Savic som bidrar framåt. Trots att de inte kan ställa sin absolut bästa elva på planen, finns där tillräckligt med spets för att såra ett landslag som Cypern. Serbien åkte på en 4-0 förlust mot Ryssland, men det var mycket tack vare ett rött kort i den första halvleken. Serbien avslutar den här samlingen med en bekväm seger!

fotboll, Landskamp
|
units: 3/5 - spelstopp: 18:00
Cypern - Serbien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.