Daniel Jacobsson|24 mars, 2023, 10:02

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Flera avbräck i bägge läger. Spanien är utan Pedri, Gerard Moreno och Ferran Torres medans Norge saknar Erling Haaland.

  • Luis Enrique lämnade efter besvikelserna i Qatar-VM. Spanien startar en ny era med De La Fuente.

  • Spanien är inget landslag som öser på med mål framåt. Här grundas spelet i ett stort bollinnehav och kontroll på matchbild. 1-0?

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Luis De La Fuente

Efter fiaskot i Fotbolls-VM i Qatar laddar Spanien om och förbereder sig för EM-kval. Gruppen innehåller Cypern, Georgien, Skottland och lördagens motståndare Norge. Fyra tacksamma motstånd i det läget som spanjorerna befinner sig i just nu. Allt är inte prima och generationsskiftet gick inte helt enligt plan. Man hade hoppats på betydligt bättre prestationer och resultat under Qatar-vistelsen men så blev inte fallet. Luis Enrique klev av posten som förbundskapten för Spanien och ersattes med Luis De La Fuente, en 61-åring som har en bakgrund i Baskien och som senast haft hand om Spaniens U21.

Det återstår att se vad den nye förbundskaptenen kan uträtta med det här laget. Men han har haft ett gäng av spelarna tidigare. Vi pratade om en tacksam grupp tidigare och det går att understryka på nytt, speciellt när De La Fuente saknar flertalet spelare inför den här samlingen. Pedri, som han har haft hand om tidigare, är den som sticker ut mest bland avbräcken. Det mesta talar för att Spanien kommer spela en liknande fotboll som tidigare med bollinnehav och stor kontroll över matchbild. Då kan det bli ett passande underspel dagen till ära när lagen är utan några riktigt formstarka anfallare. Spanjorerna behöver inte förbereda sig inför Erling Haaland – som saknas med skada den här samlingen.

Tungt avbräck

Manchester Citys rekordman Erling Haaland fick lämna samlingen pga känning. Något som klubblaget inte är helt missnöjda med, för det hade kunnat vara värre och detta är endast en säkerhetsåtgärd. Pep Guardiola firar dubbelt med tanke på hans nationalitet och att han förmodligen har en pigg och fräsch skyttekung till den dagen då Premier League drar igång igen. För det norska landslaget är det ett otroligt tungt tapp, speciellt inför Spanien-matchen där man hade behövt honom. Med honom hade man kunnat blicka mot bortasidan i det här mötet eftersom hemmalaget är under ett tränarbyte och lite oklarheter.

Ståle Solbakken har tagit ut en stark trupp, i norska ögon, trots det tunga avbräcket och lägger mycket energi vid Arsenal-spelaren Martin Ödegaard inför samlingen. Förmodligen den enda spelaren i det här landslaget i dagsläget som hade kunnat ta en plats i hemmalagets trupp. För det är alldeles för många spelare som spelar för lite fotboll i Norge inför den här samlingen. Trots brist på speltid hittar vi ett gäng starka namn i truppen som säkerligen kan hjälpa till att hålla Spanien borta från målprotokollet den här aftonen. Ajer, Östigard och andra har värvats till toppligorna för en anledning och bör kunna stoppa Iglesias, Morata eller Olmo, beroende på vem man startar längst fram. Underspelet har massivt med värde inför mötet.

fotboll, em-kval
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Spanien - Norge
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.