Daniel Jacobsson|24 mars, 2024, 16:02

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sverige är väldigt mycket offensivare under Jon Dahl Tomasson.

  • Portugal blev alldeles för tuffa att möta i JDT:s första landskamp.

  • Sverige bör kunna hota Albanien ännu mer och fokuset lär också vara på att hålla tätare bakåt.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Process

Det återstår väll att se om det svenska herrlandslaget under Jon Dahl Tomasson lockar mycket folk till Friends Arena under måndagskvällen eller inte. Det är åtminstone ett spelsätt som skall försöka vinna tillbaka fansen till matcherna. Jon Dahl Tomassons filosofi visade sig redan inom loppet av tio minuter senast, det var också dessa tio minuter som Sverige faktiskt såg lovande ut. Sedan kom både ettan och tvåan för Portugal och därefter var matchen mer eller mindre död. Här skall det dock tilläggas att man är under en process och spelet kommer inte sitta under första samlingen.

Det tydliga spelsättet och alla kommentarer som lämnats inför samlingen tyder på att man kommer bygga vidare på det här. Här möter man ett betydligt svagare lag än vad Portugal är och då kan träningspelandet blir allt mer lyckat. Albanien förlorade klart mot Chile i veckan som var och har inte heller den mest lyckade tiden bakom sig. Jag tror att JDT ställer fram en stark startelva här och det innebär en stark offensiv, då blir Sverige vassa. Målrikt i en Sverigeseger.

Krävs mer

Nästa lag som gått till EM före till exempel Sverige är Albanien. Det känns mer och mer hånfullt det här och Sveriges sista tid under Janne Andersson stryks återigen under som underprestation. Albanien skall dock ha kredd för sitt avancemang dit och vi tar inte ifrån landslaget någonting här. Laget har hamnat i en grupp med Spanien, Italien och Kroatien – en grupp som man inte kommer ha en susning i. Det är bara att beklaga. Sverige blir en lysande uppgift för det här landslaget som förbereder sig dit dock. Här kan man både utnyttja motståndets svagheter och få spela ut det spelet man vill själva.

Albanien är inte dåliga, inte alls, och har bland annat Chelsea-spelaren, utlånad till Fulham i dagsläget, Armando Broja i truppen. Jag gillar även mittfältaren Kristjan Asllani i det här landslaget och han kommer få bära en stor ryggsäck i matchen mot Sverige. Kan man utnyttja Sveriges process på rätt sätt kan man mycket väl straffa svenskarna i kontringsspelet. Överspelet är bra även mot Albanien – med andra ord.

fotboll, landskamp
|
units: 1/5 - spelstopp: 19:00
Sverige - Albanien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.