Jag väljer att spela på att West Brom gör över 0,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Aston Villa har släppt in mål i deras fem senaste ligamatcher.

  • West Brom har mäktat med åtta mål framåt i deras tre senaste ligamatcher.

  • West Brom har hela nio poäng upp till säker mark med sex omgångar kvar att spela. Det är ett desperat bortalag som måste satsa full fart framåt under söndagen.

  • Aston Villa har endast vunnit en av deras sju senaste ligamatcher. Det är tydligt att laget saknar stjärnan Jack Grealish.

  • Högerbacken Matty Cash drog på sig ett rött kort senast och missar därmed söndagens match.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

West Brom över 0,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formen har dalat

Aston Villa var en av de största överraskningarna i inledningen av säsongens ligaspel. Dean Smiths mannar gick från ett bottenlag till att konkurrera om Europa-platserna på noll tid. Flera nyförvärv satte sin prägel på laget direkt och man undrade hur långt detta skulle hålla. Men Aston Villas grymma form avtog rejält desto längre in på säsongen vi kom.

Lagkaptenen och stjärnan Jack Grealish har varit Villas klart bästa spelar den här säsongen, därmed är det inte konstigt att deras offensiv underpresterat nu när Grealish är borta med skadebekymmer. Aston Villa har endast vunnit en av deras sju senaste ligamatcher. Stabila Emiliano Martinez har fått hämta bollen ur nätmaskorna i deras fem senaste ligamatcher. Villa får dessutom klara sig utan högerbacken Matty Cash som drog på sig ett rött kort mot Manchester City senast. Villa är inte alls i den formen vi sett dem tidigare – vi tror att ett desperat West Brom forcerar in ett mål under söndagen!

Desperationen ökar

West Bromwich sitter i en riktigt tuff sits inför säsongens ligaavslutning. Nykomlingen har inte haft det lätt i Premier League och hittas som förväntat i botten av tabellen just nu. Tränaren Slaven Bilic inledde säsongen med West Brom men fick lämna posten efter en tung period för klubben. Bilic ersattes med den beryktade tränaren Sam Allardyce som är känd för att rädda kvar klubbar trots limiterade förutsättningar.

Det ser inte ljus ut för West Brom som har hela nio poäng upp till säker mark. Men West Brom har fått en gnutta hopp efter två starka segrar mot Chelsea och Southampton. West Brom gjorde kanske sin bästa prestation i säsongens ligaspel när de ställdes mot storklubben Chelsea. Matheus Pereira och Callum Robinson var fenomenala och låg bakom i princip allt i deras grymma 5-2 seger över Tuchels mannar. Den enorma bedriften följdes sedan upp med ännu en stark seger mot Southampton. West Brom togs ner på jorden igen när de förlorade med 3-0 mot Leicester senast, men vi höjer ett varningsfinger för gästerna som är oerhört desperata nu i säsongens slutspurt. West Brom måste framåt och ta en trepoängare ifall PL-drömmen ska kunna leva vidare. De har gjort hela åtta mål framåt i deras tre senaste ligamatcher.

fotboll, Premier League
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:00
Aston Villa - West Brom
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.