Daniel Jacobsson|24 april, 2024, 10:46

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Halmstad har stora problem med spelet under inledningen.

  • Halmstad har blivit nertryckta i eget straffområde i samtliga matcher såhär långt, lär inte bli annorlunda mot bolltrygga Hammarby.

  • Hammarby gynnas av den förväntade matchbilden. Har massvis med hot både innanför som utanför straffområdet.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Förväntad bottenstrid

Att Halmstad har tagit sex poäng under inledningen av Allsvenskan kan man tacka högre makter för. Både mot IFK Göteborg och Västerås var man rejäl nedtryckta i eget straffområde under i princip 90 minuter. Ledningsmålen kom dessutom väldigt turligt och det var i princip dessa två lägena man skapade i nyssnämnda matcher. Hallänningarna behöver ändra på något och ser man till förra matchen fungerar det inte att ha både Andreas Johansson och Joseph Baffo utanför matchtruppen. Hur läget är med dessa två inför Hammarby återstår att se men tufft kommer det att bli oavsett startelva. 

Halmstad hade inte en susning mot Brommapojkarna i den senaste seriematchen. Då är BP ett lag som mår väldigt bra och lever på sitt kollektiv. Nu väntar en tuffare uppgift under torsdagskvällen när Hammarby kommer på besök. Halmstad kan förvänta sig ett försvarsspel som trycks ner i eget straffområde på nytt. Bajen är ett bolltryggt lag men ännu mer spets än vad till exempel BP eller andra motståndare har haft såhär långt. Tuff kväll för HBK som får förbereda sig för en bottenstrid redan nu.

Processen

Två vinster på hemmaplan, två förluster på bortaplan – det är Hammarbys facit efter fyra spelade omgångar av årets Allsvenskan. I tidigare tips jag har skrivit om Hammarby är det ständigt ett prat om tålamod och att en process under nya tränaren Kim Hellberg pågår. Det stryker jag under även här och trycker återigen på att det kommer bli bättre och bättre för Hammarby ju längre säsongen går. Hellberg är utan tvivel en av seriens bästa tränare och kommer göra fina resultat med den här klubben. Spelet börjar bli allt bättre och man börjar hitta lite rätt i både startelva och roller. Nu är det bara den första bortasegern som skall inkasseras. 

Efter att ha sammanfattat Halmstads säsongsinledning tidigare och följt upp det med ovanstående text ser ni säkerligen vart det här skall ta vägen. Hammarby är nummer vassare än HBK och skulle man få en liknande matchbild som Halmstad bjudit in motståndarna i tidigare under säsongen så kommer Bajen utnyttja det väl. Spetsen med Nahir Besara, Viktor Djukanovic och Jusef Erabi är väldigt viktig i den här typen av matcher. Det krävs att man är starka både utanför och innanför straffområdet. Hammarby tar sin första trepoängare på bortaplan.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Halmstad - Hammarby
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.