Axel Olsson|24 april, 2024, 10:11

Jag väljer att spela på Kalmar DNB i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kalmar bröt den negativa trenden med en 1-2 seger mot Elfsborg.

  • Kalmar var effektiva framåt. Anfallstrion Skrabb, Islamovic och Trenskow ser lovande ut.

  • GAIS har inte den högsta nivån som Kalmar har.

  • GAIS har gjort det bra än så länge, men de har också haft ett tacksamt schema.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Blytung bortaseger

Kalmar bröt den negativa trenden med en förlösande 1-2 seger borta mot Elfsborg. Det var en blytung seger då laget har fått sig en mardrömsstart på säsongen. Klart att tre raka förluster är en stor besvikelse, särskilt med tanke på vilka förväntningar det här laget har på sig. Det var ingen superinsats borta i Borås, men det var fortfarande ett resultat att bygga vidare på.

Kalmar var effektiva i sista tredjedelen och anfallaren Islamovic blev hjälte i hans första start i klubben. Skrabb, Islamovic och Trenskow är en lovande anfallstrio, med den här uppsättningen och deras starka mittfält ska Kalmar givetvis vara betydligt högre upp i tabellen. Nu har de tagit sin första trea och mycket vikt har släppt från deras axlar. De har stått för ett par onödiga misstag som lett till mål i de inledande omgångarna. Men med ett större självförtroende tror vi att hemmalaget kommer upp i en högre nivå i hemmamatchen mot GAIS. De förväntas vara bollförande här, något Kalmar trivs med. De har kvaliteten för att såra nykomlingen och vi tycker att oddset på DNB-spelet lockar.

Mer att bevisa

Klart att GAIS ska vara väldigt nöjda med två segrar efter fyra spelade omgångar. Nykomlingen har satt sig i ett bra läge direkt, dock ska det sägas att de har haft ett väldigt tacksamt spelschema att inleda med. Segrarna mot Mjällby och Värnamo har varit knappa och bägge matcherna stod och vägde. GAIS ska vara väldigt glada för sex poäng, då det var små marginaler som skiljde segrarna ifrån kryssen.

Samtidigt har inte förlusterna mot Peking eller Brommapojkarna varit horribla, även om resultatet mot BP tyder på det. Med det sagt har GAIS ändå haft en hög lägsta nivå i de fyra inledande omgångarna, dock är vi tveksamma till vilken höjd det här laget kan nå. Vi anser att kvaliteten är begränsad jämfört med andra lag i serien, nykomlingen har helt enkelt mer att bevisa trots en bra start. Undertecknad tycker att de ska vara tydligare underdogs inför mötet mot Kalmar, trots att de befinner sig högre upp i tabellen.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Kalmar - GAIS
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.