Jag väljer att spela på att det blir under 2.5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i Kalmars två inledande matcher.

  • Kalmar har hållit nollan i tre raka matcher.

  • Örebro har gått mållösa i sina två inledande matcher.

  • Efter storförlusten senast kommer Örebro satsa defensivt.

  • När lagen senast ställdes mot varandra vann Kalmar med 1-0.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2.5 mål hos LeoVegas

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Inledningen med mersmak

Kalmar som de senaste säsongerna klarat sig kvar i allsvenskan med nöd och näppe har fått en positiv inledning på säsongen. I hemmapremiären fick man med sig en pinne mot Östersund och senast bärgade med tre poäng borta mot Degerfors. Spelmässigt har Kalmar imponerat och med lite mer effektivitet hade man kunnat stå på sex poäng istället för fyra. Henrik Rydström som ifjol gjorde ett bra jobb i Sirius har onekligen fått en bra start på nya jobbet i sin gamla klubb. Utöver en spännande tränare har Kalmar ett flertal unga spelare som ser lovande ut. Förväntningarna på Kalmar är låga och man ska inte slåss om någon topplacering men i år ska man nog lyckas hålla sig undan den absoluta bottenstriden.

Efter 180 minuters allsvenskt spel har Kalmar fortfarande inte släppt in ett mål. Imponerande av Kalmar som i det allsvenskan genrepet dessutom höll nollan mot Halmstad. Tre hållna nollor i raden för Kalmar som ser oerhört stabila ut bakåt. I offensiv riktning finns det mer att ge från Kalmar som endast gjort ett mål på de två inledande matcherna. Lagets enda mål kom på en straff som Oliver Berg förvaltade rätt upp i krysset. Kalmar har inlett säsongen målsnålt och vi tror det kommer fortsätta när man ställs mot Örebro på söndag. Underspel i kikaren!

Minikris hos gästerna

Örebro inledde den allsvenska säsongen på godkänt vis när man spelade 0-0 mot Göteborg. I den andra omgången var Örebros insats allt annat än godkänd. Borta mot Östersund, som tippas att vara ett bottenlag, blev det storstryk med 5-0. Bedrövlig insats av Örebro som efter förlusten får ses som ett stort frågetecken. Speciellt i defensiven där man läckte igenom totalt. Nyförvärvet på målvaktspostionen, Bobby Allain, med tidigare klubbadresser som Dijon och Olympiacos höll långt ifrån allsvensk kvalité mot Östersund. Målvakten som stod för en del svaga insatser under försäsongen har än så länge varit en rejäl nedgradering från Oscar Jansson. Man ska inte döma ut någon efter två matcher i ett nytt land och ny serie men det kan vara dags att testa reservkeepern i en match.

Tittar man på Örebro trupp finns det flera spelare som håller hög allsvensk klass. Efter storförlusten senast är det dags för dessa spelarna att leverera och visa att en 5-0-förlust inte är okej. Det kanske inte räcker till seger eller poäng men Örebro kommer inte åka på storstryk igen. I offensiv riktning har det inte heller sett så bra ut för Örebro som fortfarande inte gjort mål. Vår känsla? Målsnålt. Vi tror Örebro studsar tillbaka med en stabil försvarsinats och klickar i att det blir under 2.5 mål!

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Kalmar - Örebro
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.