Axel Olsson|24 april, 2024, 10:14

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det saknades inte chanser när Peking kryssade mot Blåvitt.

  • Norrköping har stått för ett par riktigt svaga insatser.

  • Elfsborg har två raka förluster i bagaget.

  • Elfsborgs offensiv har tillräckligt med kvalitet för att få hål på Peking-försvaret.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Saknades inte chanser

Det har endast gått fyra omgångar men IFK Norrköping har redan stått för ett par riktigt svaga insatser. Förlusten mot Mjällby var ett riktigt bottennapp, där det mycket väl hade kunnat sluta med dubbla siffror än vad det blev. Segern hemma mot GAIS går att ifrågasätta också, prestationen var långt ifrån bra men de fick med sig en knapp 1-0 seger.

I helgen blev Peking-fansen besvikna igen, på förhand hade det varit okej med ett kryss borta mot Blåvitt, men inte sett till hur matchen utspelade sig. Norrköping hade nämligen en ypperlig möjlighet att kamma hem en trepoängare från Göteborg. Med ett rött kort och en tilldelad straff i den 63:e minuten talade mycket för Alms gäng, men istället blev det en sumpad straff och flera missar därtill. Peking utnyttjade inte att de spelade med en man mer under sista halvtimmen och krysset blev en rejäl besvikelse. Traustasson visar sin betydelse och med Nyman framför kommer det här laget fortsätta göra mål, även om prestationerna sviker dem.

Har en högre nivå

Sett till truppen och fjolårets prestationer, är förväntningarna högt ställda på detta Elfsborg. Med det sagt har den är mediokra starten varit en rejäl besvikelse, särskilt att laget fallit mot konkurrenterna Hammarby och Kalmar som förväntas vara med och kampera på övre halvan av tabellen. De har inte kommit upp i den förväntade nivån och sett ovanligt svajiga ut i försvarsspelet.

Det var direkt svagt att tappa 2-0 till 2-2 i premiären mot Värnamo och de blev rejält sårade av Bajen på Tele2 Arena. Trots en svajig start vet vi vilken kvalitet det finns hos detta laget. De har fortfarande en offensiv spets med bland annat nyförvärvet Arber Zeneli och Hedlund som inlett med två kassar. Jalal Abdulai har en skyhög potential och kan bli ett rejält genombrott om han får träff den här säsongen. Elfsborg har absolut kvaliteten för att såra detta Peking-försvaret, därmed tror vi inte att gästerna går mållösa från detta mötet.

fotboll, Allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Norrköping - Elfsborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.