Jag väljer att spela på att Djurgården vinner. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djurgården har inlett allsvenskan med två raka segrar.

  • Varberg som är ett förväntat bottenlag har inlett säsongen svagt.

  • När lagen möttes ifjol vann Djurgården bägge mötena.

  • Djurgården har fortfarande inte släppt in ett enda mål.

  • Hemmalaget har sett trubbiga ut i sista tredjedelen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Djurgården hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Vem ska göra målen?

Varberg som gör sin andra säsong i allsvenskan har fått en tuff start på säsongen. I premiären fick man med sig en pinne i bortamötet mot Mjällby och närmast kammade man noll hemma mot Elfsborg. Oroväckande för Varberg är att man på sina två inledande matcher endast har gjort ett mål. Det var nyförvärvet Simon Adjei Karlsson som fick göra lagets enda mål i 3-1-förlusten mot Elfsborg. Under vinterns transferfönster tappade Varberg sina tre målstarkaste spelare från fjolårssäsongen. Utifrån det vi sett än så länge har man inte lyckats ersätta målproduktionen. Ska Varberg lyckas hålla sig kvar i allsvenskan måste man bli skarpare i sista tredjedelen.

På söndag väntar en riktigt tuff match för Varberg när man välkomnar Djurgården till västkusten. När lagen möttes ifjol hade Varberg det svårt och föll i både hemma och bortamötet. Gästerna har inlett säsongen starkt och här tror vi Varberg kommer få det tufft. Som tidigare nämnt har hemmalaget sett trubbiga ut i sista tredjedelen. När man ställs mot ett lag som hållit nollan i två raka matcher är det låga odds på att Varberg kommer få det svårt att göra mål. Vi tror Varberg får vänta på säsongens första trepoängare och klickar i att gästerna vinner.

Två imponerande insatser

Djurgården har fått en flygande start på den allsvenska säsongen. I premiären bortasegrade man mot Elfsborg med 2-0 och närmast tog man ytterligare än blytung trepoängare när man besegrade Norrköping med 1-0. Även om man endast besegrade Norrköping med uddamålet var det lite av en överkörning från Djurgårdens sida. Speciellt i den första halvleken då Norrköping knappt var över på Djurgårdens planhalva.  Tillsammans med Malmö är Djurgården det lag som imponerat mest under den allsvenska säsongsinledningen. Det är många matcher kvar att spela men känslan är att Malmö och Djurgården kommer fajtas om SM-guldet.

Där Djurgården imponerat som mest är i defensiven. Målvaktnyförvärvet Aleksander Vasyutin har varit oerhört stabil och backlinjen med spelare som Une Larsson, Witry och Ekdal har imponerat. Ett Varberg som endast gjort ett mål på sina två inledande matcher tror vi inte blir något större problem för Djurgårdsförsvaret. Vi tror Djurgården fortsätter på den ingångna vägen och tar säsongens tredje raka seger på söndag!

fotboll, allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Varberg - Djurgården
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.