Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Villarreal löser spelet i fyra raka matcher

  • Både Lionel Messi och Gerard Moreno kommer med storform – spelarna har tillsammans gjort 45 mål i La Liga den här säsongen

  • Villarreal är mycket upp och ner för tillfället men går väldigt, väldigt sällan mållösa

  • Barcelona kommer till mötet efter en underhållande tillställning mot Getafe som slutade 5-2

  • Barcelona löser spelet i fyra av de fem senaste ligamatcherna

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

båda lagen gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Blandar och ger

I det stora hela gör Villarreal en riktigt bra säsong. Man spelar riktigt bra fotboll under Emery och nu har man chans att göra något riktigt stort av det hela. Inte nog med att man bara är en poäng ifrån en femteplats i ligaspelet så är det snart dags för Villarreal att spela semifinal i Europa League mot Arsenal. Laget har därmed två tuffa matcher framför sig, men formen är inte den bästa inför dessa tillställningar. Villarreal är mycket upp och ner just nu – man vinner, förlorar, vinner igen och förlorar igen. En övertygande seger mot Levante på 5-1 följdes upp med förlust mot Alavés direkt efter.

Trots en tveksam form är det väldigt sällan Villarreal går mållösa. I offensiven har man en stekhet Gerard Moreno som stått för hela tjugo mål i La Liga den här säsongen. Villarreal har gjort fjärde flest mål i hela ligan den här säsongen och det är knappast någon slump, anfallsspelet fungerar riktigt bra.

När lagen möttes senast, precis i början av säsongen, vann Barcelona med 4-0. Nu råder det däremot helt andra omständigheter – Villarreal har höjt sig rejält sedan dess.

Måstematch

Barcelona lyfte Copa del Rey-pokalen förra helgen och har därtill blivit eliminerade ur Champions League, så nu är det fullt fokus på ligan säsongen ut. Titelstriden är ruskigt jämn och innefattar samtliga tre stora drakar så varje match är nu en måstematch för Koeman och hans grabbar. Med tanke på hur laget sett ut under 2021, i synnerhet i ligaspelet, hade det allt annat än förvånat om man spelar hem ligan till slut. Barcelona radar upp segrar – man har faktiskt bara tappat poäng i två ligamatcher sedan nyårsskiftet. Lionel Messi fortsätter ösa in mål och kommer med fin form inför denna matchen med fyra mål på två matcher.

Barcelona löser spelet i fyra av de fem senaste ligamatcherna. I lagets senaste match ställdes man mot Getafe i vad som slutade i en målfest efter seger med 5-2. Barcelona är fortsatt skakigt defensivt och man släpper in en hel del mål, även om offensiven allt som oftast täcker upp.

Här har vi två lag med mycket kvalitet framåt samtidigt som offensiv fotboll väntar. Barcelona går in som rätt stora favoriter men Villarreal kan helt klart göra detta till en rejäl utmaning för katalanerna och jag räknar med att båda lagen hittar nätet minst vars en gång.

Båda lagen gör mål hos Bet365!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:15
Villarreal - Barcelona
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.