Daniel Jacobsson|24 maj, 2024, 11:44

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Zeidane Inoussa är tillbaka i Häckens trupp och därmed är man fulltaliga.

  • Häcken gjorde en väldigt stark match mot Malmö senast.

  • Häcken med Hrstic, Layouni, Inoussa, Rygaard, Gustafson och övriga toppspelare tillgängliga är numret vassare än GAIS.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Imponerande inledning

GAIS har stått för en väldigt stark inledning i Allsvenskan. Nykomlingen har inte bara slagit rivalen IFK Göteborg, utan också tagit väldigt mycket poäng och presterat på en jämn nivå. Tränare Fredrik Holmberg har hållit kvar i sin filosofi och den har verkligen fungerat såhär långt. Nykomlingar brukar ha en liknande inledning på säsongerna och det återstår att se om GAIS kan hålla i den här farten genom hela säsongen eller om man faller ner i tabellen med tiden. En dipp kommer man garanterat att få under den här långa säsongen. Den första tredjedelen är nu spelad och då passar vi på att hylla laget.

Nu kan det bli tuffare. Det återstår två matcher innan laget går på sommaruppehåll och därefter har man en rejäl utmaning att ta hand om. Här och nu väntar ett derby mot Häcken och vi kan förvänta oss en underhållande tillställning. GAIS kommer leverera precis den fotbollen som man står för och har visat upp tidigare under säsongen. Dessvärre tror jag att det passar Häcken väldigt bra och skall vi vara helt ärliga så är gästerna på Gamla Ullevi aningen vassare. GAIS räcker inte till mot de främsta lagen, räknar där in Malmö, Djurgården och Häcken framförallt.

Stor segerchans

Jag har varit en av alla som tvekat på Häcken den här säsongen. Ett tag trodde man att säsongen skulle bli en besvikelse över tid, men ju längre tiden har gått har man träffat rätt i mer och mer. Förlusten på Örjans Vall var ett bottennapp, men där har man haft det tufft i flera år på rad. Att det var något som påverkade historiska resultat visade man inte minst i omgången efter där man mätta krafterna med Malmö, som är det överlägsna laget i Allsvenskan den här säsongen. Det skall tilläggas att Paco Johansen försökt sätta sin startelva under inledningen men drabbats av en del avbräck på vägens gång. Nu verkar det blivit allt ljusare.

Rekordvärvningen Zeidane Inoussa återvänder från skada och finns med i matchtruppen mot GAIS. Det är ett rejält plus och snart kan Johansen ställa upp det allra vassaste laget. Laget som ställdes ut mot MFF i förra omgången övertygar mig dock om att det blir en stark säsong även i år. Nykomlingarna i GAIS kommer vara en tuff nöt men i slutändan är Häcken lite för bra. Hrstic, Layouni, Rygaard och Gustafson blir väldigt avgörande, stämmer det för nyckelspelarna här så vinner man bekvämt. Oavsett matchbild har Häcken en stor segerchans i derbyt.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
GAIS - Häcken
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.