Joakim Östman|24 maj, 2024, 10:30

Jag väljer att spela på Kanada i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kanada vann mötet mot Schweiz i gruppspelet, slutsiffrorna skrevs till 3-2 i turneringens hittills bästa match.

  • Kanada öste på i kvartsfinalen mot Slovakien, här växlar de upp ytterligare.

  • Kanada är alltid som bäst när det gäller som mest.

  • Kanada har ett mer välbalanserat lag, truppbredden avgör.

  • Kanada har vunnit åtta av deras åtta spelade matcher i turneringen.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Favoriterna avancerade

Det som vanliga guldfavoriterna Kanada kom till Prag med ett starkt lag på pappret och under gruppspelet gjorde man jobbet. Även fast Kanada kanske inte övertygade i varenda match var i slutändan facit sju av sju segrar och således fanns det inte mycket man kan anmärka på.

Kanada öser således på och i kvartsfinalmötet mot Slovakien var det aldrig något snack även fast det resultatmässigt länge var jämt. Kanada hade övertaget från start till mål och med två tidiga mål i den tredjeperioden gick de i från, vilket Slovakien aldrig hämtade sig från. Slutsiffrorna skrevs till 6-3 och med sagt skriver vi in det regerande mästarna i semifinal.

Schweiz har motsvarat det på förhand höga förväntningarna inför turneringen och enda förlusten under gruppspelet kom mot just Kanada. Seger i sex av sju möten gav en fin andraplats i gruppen och i kvartsfinalen väntade sedermera fjolårs-finalisten Tyskland. 

Schweiz öppnade också som väntat starkt med att vinna den inledande perioden med 2-0, vilket satte upp schweizarna i ett fint läge. Tyskland blev dock tillslut som väntat en svår nöt att knäcka som det ofta kommit att bli under det senaste åren. Tysklands reducering skapade nerv hela vägen in i mål och det var inte för ens Christoph Bertschy satt pucken i öppet mål Schweiz kunde andas ut.

Väljer sida

Lördagen bjuder på ruggit läckra semifinaler där vi har samtliga nationer med kvalitet nog för att gå hela vägen och vinna. Vi tar här sikte på kvällsmötet Kanada – Schweiz som mötte varandra så sent som i den näst sista gruppspelsmatchen. I vad som hittills är turneringens mest välspelade samt underhållande match bjöds vi på ett högt tempo där Kanada i slutändan drog längsta strået och vann med 3-2.   

Inför kvartsfinalen får favoritskapet tillhöra Kanada trots att kanske inte yttersta spetsen matchar Schweiz trio Josi, Hiscier och Fiala, har Kanada en betydligt bredare trupp. Kanada har också visat deras kvalitet allt mer när svårighetsgraden på motståndet ökat och vi förväntar oss fortfarande att det finns ytterligare växlar att lägga i.

Oddssättningen är även desto mer rimlig än den var när det båda lagen möttes i gruppspelet, även fast spelvärdet egentligen ligger på Schweiz ser vi att Kanada löser finalbiljetten. Kanada är det bättre laget även om marginalerna är små, slående som alltid när det är slutspelsdags är också att Kanada är som bäst när det gäller som mest. 

Givet förutsättningarna klickas därför Kanada-segern till ett odds på 1.80, med det sagt gör vi oss redo för en match där det blir åka av!

Ishockey, Ishockey VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:20
Kanada - Schweiz
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.