Axel Olsson|24 maj, 2023, 11:15

Jag väljer att spela på hemmalaget över 0,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Mallorca är klart bättre i hemmaborgen. Där har de tagit 29 av deras 44 poäng.

  • Mallorca har gjort mål i tio av deras tolv senaste ligamatcher på hemmaplan.

  • Mallorca har inget att förlora, medan gästerna behöver något poäng till för att säkra kontraktet.

  • Valencia har varit svaga på resande fot. De har förlorat 11 av deras 17 ligamatcher på bortaplan.

Starka hemma på ön

Det här är kanske inte ett kittlande möte, men undertecknad har hittat spelvärde inför den här bataljen. För hemmalagets del handlar det endast om en förfinad placering i tabellen, medan gästerna behöver något poäng till för att La Liga-kontraket ska bli säkrat. Absolut, rent teoretiskt har Mallorca fortfarande en chans på Europa-spel men det händer inte att samtliga konkurrenter tappar poäng i dem sista omgångarna. Det handlar om att försöka snygga till placeringen i tabellen och vi vet sedan tidigare att det är på hemmaplan som Mallorca tar sina poäng.

Hemma på ön har Mallorca visat sig vara mycket bättre än på reande fot och de fortsätter att ha en stark poängproduktion där. De har tagit hela 29 av deras 44 poäng hemma på Estadi de Son Moix. Med det här facitet är det förståeligt att det är hemmalaget vi kommer att backa upp med ett spännande målspel. De har gjort mål i tio av deras tolv senaste ligamatcher på hemmaplan. Det finns ingenting att förlora i torsdagens möte och med det sagt tror vi att hemmalaget vågar släppa upp fler spelare i offensiven. Annars spelar de med en kompakt fembackslinje men nu finns där ingen anledning att inte låta wingbacksen hänga med upp i banan. De fortsätter att ha en riktigt starkt poängskörd på hemmaplan och vi tror att det resulterar i mål även under torsdagen.

Behöver något poäng till

Likt hemmalaget hittas också gästerna i det så kallade ingenmanslandet. Ett fall framåt med tanke på hur säsongen såg ut tidigare under året. Valencia har haft en riktigt tuff säsong där ordet kris har varit påtagligt. Gattuso blev inte långvarig på tränarbänken och ersättaren Voro lyckades inte heller träffa rätt med den här truppen. Deras svaga prestationer betydde att den anrika klubben var nere och härjade under nedflyttningsstrecket. Men sedan Ruben Baraja tog över har det iallafall gått i rätt riktning.

Valencia har hittat upp ovanför strecket och har just nu fem poäng ned till nedflyttningsstrecket. Det finns dock en hel del lag mellan bottenplacerade Getafe och Valencia, därmed känns det som ett större avstånd än så. Valencia behöver dock några poäng till för att vara på säkra sidan och som tur är har formen varit god nu när det väl gäller. Valencia har avslutat starkt med fyra segrar, en oavgjord och en förlust i deras sex senaste ligamatcher. En livsviktig uppryckning som verkar ha räddat kvar klubben i La Liga, men de har fortfarande lite kvar att göra. Det som oroar lite inför torsdagens batalj är Valencias ursvaga bortafacit. De har förlorat hela 11 av deras 17 ligamatcher på bortaplan. De möter ett hemmastarkt Mallorca och det kan bli en jämn kamp trots att hemmalaget inte har lika mycket att spela för.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:30
Mallorca - Valencia
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.