Joakim Östman|23 maj, 2022, 15:22

Jag väljer att spela på Carolina ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sett till den underliggande statistiken har Carolina hittills varit bättre i alla tre matcherna.

  • Jag håller Carolina som det klart starkare av det två lagen.

  • Carolina var spelmässigt det bättre laget senast trots förlusten.

  • Igor Shesterkin stod för en makalös insats senast och vann till stor del matchen på egen hand åt Rangers.

  • Oddset på 1.96 för en Carolina-seger i match-fyra är väldigt spelvärt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Carolina Ml hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Viktig seger

Matchserien vände till New York för match-tre där hemmalaget Rangers var piskade att vinna med tanke på 0-2 underläget i matcher. Det syntes även på matchinledningen och inför hemmapubliken kom Rangers ut väldigt beslutsamma. Likväl visade även Carolina upp ett bra spel och lagen bytte chanser med varandra till stor del under den förstaperioden. Hemmafansen skulle dock få ett ledningsmål att jubla åt när Rangers fick chansen i numerärt överläge. I powerplay visade hemmalaget prov på en enorm skicklighet och efter ett par snabba pass var det Mika Zibanejad som avlossade skottet till 1-0. Inför mittenperioden hade vi därför 1-0 på tavlan och Rangers såg ut att vara laget i momentum. 

Rangers fortsatte spela bra och fem minuter in i perioden utökade hemmalaget ledningen till 2-0. Detta efter Rangers notoriska målskytt under säsongen Chris Kreider skickat in en projektil bakom Antti Raanta i gästernas mål. Momentum kan dock vända snabbt i hockey och istället för att Rangers fortsatte äga matchbilden var det gästerna Carolina som skruvade upp tempot. Carolina skapade mängder av chanser och för fösta gången i matchen skapade gästerna gång på gång långa anfall. Reduceringen skulle också komma dock från vad som till synes inte såg ut att vara en målchans. Nino Niederreiter skickade ett backhand-skott mot mål som på något sätt överlistade Igor Shesterkin i Rangers-målet. Mittenperioden var också gästernas till fullo och att rangers trots allt var i ledning inför tredjeperioden kunde de tacka just Igor Shesterkin för.

Med det sagt var känslan att Carolina skulle komma tillbaka i matchen under den tredjeperioden. Carolina fortsatte även att ha det spelmässiga övertaget och under framförallt det inledande tio-minutrarna skapade gästerna en hel del fina lägen. Likväl studsade Rangers tillbaka något till tredjeperioden och hemmalaget skapade även de chanser för att utöka ledningen. För Carolina tickade klockan i slutändan otroligt fort och slutforceringen blev inte alls så chansrik som gästerna hade hoppats på.  När Carolina tillslut tog ut målvakten för att spela med en man mer säkrade därför istället Rangers segern med ytterligare ett mål och slutsiffrorna 3-1 var ett faktum.

Nyckelmatch

Med Rangers-segern senast är matchserien reducerad till 1-2 i matcher och med det sagt lever denna kvartsfinalserien i allra högsta grad. Det vi även tar med oss från det tre inledande matcherna är att Rangers stått upp klart bättre än vad många inklusive mig själv förutspådde. Samtliga matcher hittills har varit jämna och det är små marginaler som skiljt lagen åt. Ser vi till det underliggande siffrorna har dock Carolina varit det bättre laget i samtliga matcher men likväl inte med särskilt stor marginal. Statistik är såklart även något man alltid ska ta med en nypa salt och vi kan konstatera att Rangers har överraskat oss positivt i matchserien. Kommande match-fyra blir en extremt viktig match och det är utan en tvekan en nyckelmatch som väntar. Rangers har på hemmaplan chansen att kvittera matchserien medans Carolina i sin tur med en seger i princip skulle avgöra den samma.

Inför match-fyra håller spelbolagen Rangers som favoriter och givet att de spelar på hemmaplan är det också rimligt. Likväl håller inte jag med om att Rangers borde ses som favoriter och istället synar jag att Carolina vinner match-fyra. Carolina har det bättre laget och även fast Rangers stått upp bra anser jag att Hurricanes är numret större. För att belysa detta kan vi tillexempel konstatera att i Rangers segermatch senast avlossade Carolina hela 44 skott mot Igor Shesterkin i hemmalagets-mål. Skotten säger inte alltid allt men likväl är det en bra indikator på hur matchbilden såg ut och Carolina var det bättre laget senast trots förlusten. Ser vi till oddssättningen är även oddset på en bortaseger i match-fyra extremt spelvärt och med det sagt synas här Carolina-segern!

Ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 01:00
New York Rangers - Carolina
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.