Axel Olsson|24 maj, 2023, 11:50

Jag väljer att spela på över 8,5 hörnor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen jagar oerhört viktiga poäng.

  • Bilbaos ligamatcher har ett snitt på 9,7 hörnor/match den här säsongen. En bra bit ovanför linan.

  • Osasunas ytterbackar blir ofta lämnade i en mot en dueller på kanten, vilket leder till situationer nära kortlinjen.

  • Spelet satt med stor marginal i deras senaste inbördes möte.

Går för segern

Det är flera lag som blandat sig in i kampen om de sista Europa-platserna. I nuläget är det Athletic Bilbao som innehar sjundeplatsen men det finns flera lag som närmar sig. Ett av dessa är Osasuna som även står för Bilbaos motstånd under torsdagskvällen. Hemmalaget befinner sig tre poäng bakom och det här är en så kallad sexpoängs-match som kan vara direkt avgörande. De behöver gå för segern och undertecknad tror att den här matchen kan öppna upp sig rejält vid ett tidigt mål.

Det vi kommer att fokusera på inför det här mötet är hörnmarknaden. Osasuna spelar med en 4-3-3 formation och emellanåt blir de väldigt sårbara kring ytterbackarna. Nackdelen med den formationen är att yttrarna måste ta ett enorm hemjobb för att inte lämna sina ytterbackar ensamma, vilket är tufft att göra en hel match. Det kommer finnas ytor för Bilbao att försöka utnyttja då det brukar skapas en del situationer ute på kanterna och nära kortlinjen. Framåt har Osasuna en tydlig spelpunkt i den storväxte anfallaren Budimir. De är inte rädda för att slå tidiga inlägg mot kroaten och det är ett farligt anfallsvapen som Bilbao får se upp med.

Högt hörnsnitt

Bilbao kan inte heller riktigt vara nöjda med ett kryss då det är flera konkurrenter som jagar bakom. Det är segern som gäller och det kommer vara två lag som går för det under torsdagskvällen. Bilbao har fortfarande en liten chans på Europa League men då måste Real Betis förlora två av deras tre kvarstående ligamatcher. Att behålla sjundeplats och Conference League-kvalet är prio nummer ett och det kom lägligt med en seger i förra omgången.

Gästerna har haft en sämre form men Bilbao bröt den negativa trenden med en 2-1 seger mot Celta Vigo. Med Williams bröderna och Berenguer finns där mycket snabbhet i det här laget, vilket de hoppas kunna utnyttja mot Osasuna. Med ett kvickt omställningsspel och en framfusighet brukar Bilbao skapa ett högt antal hörnor. Deras ligamatcher har ett snitt på höga 9,7 hörnor/match den här säsongen – ett facit som är en bra bit ovanför vår lina. Bilbao skapade hela 18 hörnor i deras senaste match mot Osasuna, visserligen var det över 120 minuter men ändå ett extremt högt antal. Spelet kommer att svänga fram och tillbaka vilket gör att vi klickar i överspelet i antal hörnor.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:30
Osasuna - Athletic Bilbao
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.