Erik Norin|24 maj, 2024, 10:32

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tjeckien kommer gå betydligt mer framåt än Finland, vilket öppnar upp.

  • Det kryllar av offensiv spets i båda lagen.

  • Sverige löser spelet i fem av åtta matcher i turneringen.

Upp till 1500 spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Nu har väl ändå nervositeten släppt?

Kvartsfinalen blev otäck för svensk del där vi hade svårt att få hål på Finland och när vi sedan väl fick det så blev det stela handleder och handlingsförlamning som gjorde att Finland kunde kvittera. Tacka gudarna att vi avgjorde i förlängningen så vi får chansen att med det här mycket spetsiga laget vara med och spela medaljmatcherna. Rasmus Dahlin visade vad han gick för när han gjorde 1-0. Victor Hedman och Joel Eriksson Ek visade framfötterna vid avgörandet. Våra viktigaste spelare var de som avgjorde. Vi hoppas de får större utväxling här.

För nu borde nervositeten ha lagt sig lite för Sverige. Man ställs inte heller alls mot ett lag med samma underdog-stämpel som Finland ändå var. Här kommer istället Tjeckerna att känna pressen från hemmapubliken, men också kunna utnyttja den ifall man får med sig några mål tidigt. Starten blir viktig för Sverige och får man tidiga mål här så kommer publiktrycket bli mer avtagande. Nu tror jag dock känner att man har mycket mer att vinna än i kvartsfinalen mot Finland där man snarare hade allt att förlora.

Annan typ av motståndare

Tjeckien kommer inte alls vara samma motståndare som Finland var. Medan finnarna hade ett svagt lag som fokuserade på försvaret och att utnyttja Sveriges misstag så möter vi nu ett minst lika stjärntätt lag som Sverige har. Inte minst på forwardssidan där en av världens bästa forwards, David Pastrnak väntar på att få det att lossna helt i turneringen. Tjeckien kommer i alla fall anfalla betydligt mer och spelet kommer öppna upp sig betydligt mer än mot Finland för Sveriges del, överspelet känns därför intressant.

Jag tror också lite på en reaktion rent målmässigt för båda lagen. Båda kommer från mycket tighta och målsnåla matcher i kvartsfinalen, nu vill man bjuda publiken på betydligt mer offensiv glädje. Jag tror de stora stjärnorna i varje lag kliver fram och att det verkligen blir en sparring mellan flera av världens bästa ishockeyspelare som kommer att finnas på isen. Som svensk hoppas vi givetvis Tre Kronor kan dra längsta strået.

ishockey, hockey-vm
|
units: 3/5 - spelstopp: 14:20
Sverige-Tjeckien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.