Joakim Östman|24 maj, 2023, 11:13

Jag väljer att spela på Tre Kronor & under 5,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tre Kronor har ett betydligt bättre lag och här finns inga ursäkter.

  • Trots 2-platsen i gruppen är Lettland bästa tänkbara motstånd för Tre Kronor.

  • Spelet sitter i fem av Tre Kronors sju spelade matcher.

  • Utslagningsmatcherna bjuder sällan på några målfester.

Skadorna tyngre än förlusten

Med ny förbundskapten i Sam Hallam och ett Tre Kronor som på pappret inte direkt kryllade av stjärnor, var det svårt att veta vad vi kunde förvänta oss av Sverige inför turneringen. Gruppspelet är nu avklarat och ett högt betyg får delas ut för Tre Kronor som sett starka ut rakt igenom. 

Förvisso har det inte sett klockrent ut hela tiden men med tanke på att Tre Kronor inte är ett lag fullt av världsstjärnor kan man inte förvänta sig så mycket mer. Senast i gruppfinalen mot USA stod inte Tre Kronor för någon jätte insats på något sätt i en match som till stor del blev sönderhackad av flertalet utvisningar.

Tre Kronor inkasserade därför turneringens första förlust efter övertid men det får någonstans sägas vara ett styrkebesked att Sverige tog matchen till förlängning efter underläge 3-1.

Desto tyngre än förlusten för Tre Kronor var att stjärnbacken Rasmus Sandin och André Pettersson klev av matchen med skador. Så här dagen innan kvartsfinalen mot Lettland är det minst sagt tvivelaktigt att de kommer till spel. Sam Hallam har därför registrerat såväl Dennis Rasmussen som Christian Folin inför torsdagens kvartsfinal.

Nyckeln inför kvartsfinalen

Att det tillslut ”bara” blev en 2-plats i gruppen får sägas vara en vinstlott med tanke på att Tre Kronor får Lettland som motstånd i kvartsfinalen. Säga vad man vill om Lettland och att det faktiskt tog 3-platsen i deras grupp men med tanke på att det andra motstånden hade varit Schweiz, Kanada eller Tjeckien, fick Tre Kronor bästa tänkbara lott inför utslagningsmatch nummer ett.

Tre Kronor har ett betydligt starkare lag och här finns egentligen inga ursäkter på förhand för att inte avancera till semifinal. Lettland är såklart hemmanation och i Riga kommer det vara ett högljud tryck på läktaren, något som Tre Kronor måste vara förbereda på. På förhand blir det den viktigaste nyckeln att hantera vilket Tre Kronor absolut ska klara av att göra.

Lettland avslutade turneringen med fem raka segrar och segern mot Schweiz senast får sägas vara stark även fast Schweiz vilade nyckelspelare. Här ska dock Tre Kronor bara ta sig vidare vilket vi även synar kommer ske, enbart spel på svensk-seger lockar dock inte oddsmässigt.

Förväntade matchbilden är att Tre Kronor kommer kontrollera tillställningen och utslagningsmatcherna blir sällan till några målfester. Givet förutsättningarna dukas en fin dubbel fram, här klickas därför svensk-seger och under 5,5 mål i matchen vilket har suttit i fem av Tre kronors hittills sju spelade matcher.

Ishockey, Hockey VM
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:20
Tre Kronor - Lettland
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.