Joakim Östman|23 juni, 2022, 11:00

Jag väljer att spela på Colorado ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Colorado har chansen att avgöra finalserien med en seger i Game 5.

  • Colorado är ett starkt hemmalag och hemma i Ball Arena är de extremt svårslagna.

  • Colorado såg ruggit starka ut i det två inledande hemmamötena av finalserien.

  • Nazem Kadri var tillbaka senast för Colorado vilket onekligen förstärker deras laguppställning.

  • Trots att små marginaler skiljt lagen åt har Colorado varit det starkare laget hittills under finalserien.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Nytt övertidsdrama 

Game 4 senast var en nyckelmatch där finalserien antingen skulle bli kvitterad eller ge Colorado matchbollen inför Game 5. Matchen hann knappt heller komma igång innan första målet skulle komma. Tampa Bay gick direkt på knock och genom Anthony Cirelli var det 1-0 för hemmalaget efter trettiosex-sekunder. Likt det tidigare matcherna fortsatte sedan förstaperioden med att Colorado hade mycket av spelets puck-possession. Colorado kom likväl inte alls in på insidan av Tampa Bay försvaret och det riktigt heta chanserna saknades således för gästerna. Istället kunde Tampa Bay genom deras kompakta försvarspel ställa om och hemmalaget skapade en hel del chanser. Förstaperioden skulle dock sluta 1-0 men för att belysa hemmalagets målchans-övertag kan vi konstatera att skotten slutade 17-4 till Tampa Bay.

Colorado skulle dock växla upp en ytterligare nivå till mittenperioden och efter spel i powerplay var matchen kvitterad till 1-1 genom Nathan Mackinnon. Colorado hade betydligt lättare för att få puckar mot mål under mittenperioden, överlag var det dock ett ställningskrig vi fick se till stora delar av perioden. Tampa Bay skulle också återigen ta ledningen och det efter att Victor Hedman med en solo-action kunde trycka dit 2-1 efter ett välplacerat backhand-avslut.

Tampa Bay var därför i förarsättet inför den tredjeperioden och med tanke på vikten av matchen skulle detta bli nyckelperiod i finalserien. Colorados-fjärdekedja skulle dock hitta kvitteringen med ett klassiskt ”skitmål” och det efter bara cirka tre-minuters spel. Game 4 skulle därför gå hela vägen till ett förlängningsavgörande och likt som i Game 1 väntade ett dramatiskt slut. Väl i förlängningen tog Colorado över matchbilden fullständigt och gång på gång hittade de heta målchanser. Andrei Vasilvsky höll likväl kvar Tampa Bay i matchen med ett antal högklassiga räddningar. Tillslut blev dock Colorados forcering för mycket för Tampa Bay att stå emot och efter tolv-minuters spel kunde den comebackande Nazem Kadri avgöra Game 4.

Avgör finalserien

Med segern senast kan Colorado inför hemmapubliken i Ball Arena spela hem Stanley Cup i kommande Game 5. Små marginaler har skiljt lagen åt under finalserien och faktum är att det två övertids-segrarna för Colorado är det som satt de i detta väldigt fina slagläget. En seger är vad som krävs för Colorado med tre återstående matcher kvar av finalserien för att vinna Stanley Cup, där dessutom två av dessa mötena kommer att spelas på hemmaplan. Det är inget snack om saken att givet förutsättningarna talar nästintill allt för att Colorado nu kommer vinna Stanley Cup. Med det sagt är det alltid så att man behöver stänga en matchserie som fort som möjligt när chansen ges för att inte återigen ge motståndarna momentum. Ur Tampa Bays synvinkel var givetvis förlusten senast otroligt tung, med tanke på att de sett över ordinarie tid borde bärgat segern och med det kvitterat finalserien. Istället befinner sig nu Tampa Bay i en väldig uppförsbacke och faktum är att de måste vinna resterande matcher för att vinna denna finalserien.

Blickar vi mot kommande Game 5 kommer det återigen med största sannolikhet skilja väldigt lite lagen mellan. För första gången under denna finalserien kommer dessutom allt stå på spel och med det sagt kommer ingen av lagen bjuda på något. Sett till finalseriens hittills fyra spelade matcher kan dock ingen ta något ifrån Colorado och det är välförtjänt att de nu har matchboll. Colorado har varit det starkare laget till stora delar i alla det hittills fyra spelade matcherna vilket även den underliggande statistiken visar på. Här synar jag därför att Game 5 blir finalserien sista match och att Colorado inför hemmapubliken kommer spela hem Stanley Cup pokalen. Colorado var ruggit starka i det två inledande hemmamötena och hemma i Ball Arena är det extremt svårslagna. Colorados Nazem Kadri var även tillbaka i laguppställningen senast och han spetsar onekligen detta laget ytterligare. Givet dessa förutsättningarna klickas därför Colorado-segern och med det får vi en ny Stanley Cup mästare och ett tronskifte i ligan!

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Colorado - Tampa Bay
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.