Axel Olsson|24 juni, 2024, 15:45

Jag väljer att spela på England -1,5 asian handicap i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • England leder gruppen på fyra poäng, trots att de har underpresterat.

  • England har en högre nivå i sig.

  • Slovenien har inte tillräckligt med spets för att mäta sig med engelsmännen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 15x, min. odds 1.9

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Kan mycket bättre

England hade enorma förväntningar på sig inför det här mästerskapet. De leder sin grupp efter två omgångar och de har allt egna händer inför avslutningen, trots detta har det funnits ett tydligt missnöje. England har inte alls kommit upp i den nivån vi vet att dem kan nå. De har underpresterat i bägge matcherna mot Danmark och Serbien. Att ändå stå på fyra poäng trots två svaga insatser, visar på vilken styrka det här laget har.

De har en otroligt bra landslagstrupp, men många anser att Southgate använder den på fel sätt. Han har blivit kritiserad för hur han använder vissa spelare, till exempel Alexander-Arnold som en balansmittfältare och Foden ute till vänster. Alexander-Arnold har inte kommit tillrätta i den här positionen, där han hamnar alldeles för högt upp i banan. Foden får heller inte ut sina spetskvaliteter ute på kanten, som vi sett i Man City är han betydligt vassare centralt i banan. England har en del att skruva på, men vi tror att det här laget har betydligt mer att ge. Klasskillnaden är markant och bör visa sig mot ett begränsat Slovenien. Det ryktas om att Southgate gör ett par ändringar i elvan, där Gallagher förväntas kliva in i rollen bredvid Rice. Nu möter de gruppens svagaste motståndare och vi tror att engelsmännen växlar upp i detta mötet.

Obesegrade hittills

Slovenien klev in i det här gruppspelet som underdogs. Det är tydligt att England, Serbien och Danmark håller en högre nivå än vad Slovenien gör. Med det sagt ska de vara nöjda med två raka kryss i det här mästerskapet. De har en god chans att sluta som en av de fyra bästa treorna, vilket innebär att EM-resan fortsätter. Men trots att de har varit obesegrade hittills, tror vi inte att slovenerna har någon chans mot engelsmännen. De har inte den höjden som krävs för att bräcka England i en sådan här avgörande match.

De har stått för två starka arbetsinsatser mot Danmark och Serbien, men vi tror inte att det är tillräckligt för att ta poäng i den sista omgången. Försvarslinjen kommer att ställas inför ett allt större test under tisdagen. Under helgen har det även ryktats om att målvakten Oblak missat deras senaste träning. Om stjärnmålvakten missar detta mötet är det ett enormt spelartapp för Slovenien, men vi räknar med att han står mellan stolparna. Slovenien förväntas hamna lågt i försvarspositionerna och England har tillräckligt med kvalitet i sista tredjedelen för att straffa dem.

fotboll, EM
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
England - Slovenien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.