Marcus Råsberg|24 juni, 2024, 11:26

Jag väljer att spela på Florida ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Den fjärde vinsten är den svåraste

  • Florida har varit starka på hemmaplan i slutspelet

  • Edmonton måste vinna för att fullborda sin comeback, annars är allt glömt

  • Bobrovsky har underpresterat senaste matcherna och bör kunna steppa upp

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

The winner takes it all

Inatt har det blivit dags för säsongens sista match och det blir en sjunde och direkt avgörande match av Stanley Cup-finalen när Florida Panthers tar emot Edmonton Oilers på hemmaplan i Forth Lauderdale. Det är första gången sedan 2019 som finalen avgörs genom en game 7 och det endast andra gången senaste 13 åren som det går till sju matcher i finalserien. Florida såg länge ut att ta hem titeln när de skaffade sig en ledning med 3-0 i matcher men imponerande nog har Edmonton vänt på steken och nu står det 3-3. Inatt ska det avgöras!

Edmonton har imponerat stort senaste tre matcherna. De har tagit hem tre övertygande segrar och fått leverans av samtliga femmor senaste veckan. Nu återsår den sista och viktigaste segern för att fullborda vändningen för Oilers. Det har endast hänt fyra gånger i NHLs historia att ett lag vänder underläge med 0-3 till seger 4-3 i slutspel och senaste gången var Los Angeles Kings 2014 i förstarundan. Om Oilers inte vinner inatt så spelar deras upphämtning ingen roll och även om laget visat prov på ett enormt självförtroende så sätts allt på sin spets nu när de har chansen att göra något historiskt. Detta kan skapa nervositet och press på spelarna vilket kan påverka utgången av nattens match.

Sista vinsten är svårast

Det finns en klyscha som säger att den fjärde vinsten är alltid den svåraste i slutspelssammanhang. I årets finalserie har den klyschan varit verklighet för Florida som haft tre raka matchbollar att ta hem Stanley Cup-titeln som de inte lyckats förvalta. Även om det ser ut som att Oilers har allt momentum just nu så är det första gången de har chansen att ta hem titeln. Florida har haft tre chanser på sig och har nu en fjärde chans. Om Edmonton ska lyckas vinna behöver de förvalta sin chans på första försöket. Visst har Florida press på sig eftersom de just nu håller på att tappa en ledning med 3-0 till förlust. Men jag tror att de kan dra fördel av att de faktiskt spelat tre raka matcher med samma utgångsläge inför nattens möte till skillnad från Edmonton har chansen att ta hem titeln för första gången den här säsongen.

Florida har varit starka på hemmaplan i slutspelet. Inför förra förlusten hade de endast förlorat två av totalt nio spelade hemmamatcher i slutspelet. Edmonotn har förlorat två av sina tre senaste bortamatcher – samtliga mot just Florida. Det kommer säkerligen kunna bli en oerhört jämn match inatt och mycket nerver från båda lagen som spelar in men i slutändan tror jag att Florida tar hem Stanley Cup-titeln. Oddset ligger på 1,90 och du hittar det hos Comeon.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Florida - Edmonton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.