Jag väljer att spela på Arsenal i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Risky att spela Arsenal här? Nix, jag tror att man utnyttjar chansen att vinna.

  • Arsenal har flera spelare som är påväg in eller tillbaka – som säkerligen kan få chansen att hitta formen här.

  • Klasskillnad mellan dessa två en bra dag för Arsenal.

  • För West Brom är nog siktet på Championship och att gå upp direkt. Den här cupen kan man säkerligen rotera i.

  • Trots en svag start på säsongen har Arsenal en bred trupp att tillgå. Bör vinna det här.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Arsenal hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Fokus på annat?

West Bromwich är nyblivna Championship-deltagare. Ligaspelet den här säsongen har börjat bra och siktet är såklart inställt på att studsa upp i Premier League direkt. Man startade säsongen med ett kryss för att sedan starta segerraden med segrar mot lag som Luton, Sheffield United och Blackburn. Det är ett West Bromwich som kommer till EFL Cup med en god känsla och fem raka utan förlust. Vad skulle det betyda om man matchar det bästa laget här? Svaret är väll att det hade ökat möjligheterna till skräll – när Arsenal inte alls kommit igång. Men jag har även en annan syn.

West Bromwich har ställt in siktet på att ta klivet upp i Premier League direkt och därmed lär man prioritera ligaspelet från sekund ett. Dessutom har man match redan om tre dagar, när Peterborough skall gästas på bortaplan. Där vill man ha en kry trupp. Jag har en känsla av att WB hoppas på det bästa här och vågar rotera. Möjligt att man kan få en positiv effekt av spelsugna spelare som vill visa vad man går för, men kvaliteten hos Arsenal väger trots allt över.

Viktig match

Precis som rubrikerna lyder i speltipset så tror jag att Arsenal och Mikel Arteta tar den här matchen på största allvar. En vinst hade betytt väldigt mycket i nuläget, efter mycket kritik och en otroligt svag inledning på säsongen. Brentford-matchen blev ett kraftigt slag i ansiktet, samtidigt som Chelsea var helt överlägsna i London-derbyt senast. Här har man chansen att få in de spelare som varit osäkra på senaste tiden, samt de nya som kommit in. En positiv effekt är vad man behöver och då är en seger mot WB väldigt nyttig. Oavsett om det är i Premier League eller som nu, i EFL Cup.

Martin Ödegaard är en av spelarna som värvats in och som behöver komma igång så fort det går. Oklart om han är redo för spel redan nu, men det finns fler. Storstjärnan Aubameyang har än så länge bara hoppat in i ligamatcherna och det här kan vara ett tillfälle att starta anfallaren, för att sedan vara redo mot City i helgen. Viktigare match för Arsenal än tänkt, det spelar stor roll och då skall man ta segern.

fotboll, efl cup
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
west brom - arsenal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.