Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ligans bästa försvar står på hemmaplan.

  • Thomas Tuchel vann den här coachduellen med 3-0 ifjol.

  • Två av dessa vann Chelsea med 1-0.

  • Manchester City har ännu inte fått igång spelare som Kevin de Bruyne och Phil Foden, saknar dessutom en ren 9:a.

  • Jag skulle bli förvånad om vi får se någon annan matchbild än de vi fick se ifjol mellan Tuchel och Pep.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Under 2.5 mål hos Hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Försvar i högsta klass

Chelsea, Champions League-vinnande Chelsea, har startat säsongen i liknande spår som man avslutade ifjol. Den här säsongen har man dessutom förstärkt truppen med Romelu Lukaku, som redan satt spår i målprotokollen, samt Saul som bli lite av en back up till Jorginho. Det är inte mycket som gått fel i Chelseas säsongsinledning och formen är strålande. Det är fortsatt ett obesegrat lag och när Manchester City kommer på besök har man en stark självkänsla över att det här kommer gå bra. Sedan Thomas Tuchel tog över Chelsea efter Frank Lampard så har dagens hemmalag alltså tre raka vinster mot Manchester City.

När vi kommer till säsongens första möte mellan dessa väljer jag att peka på hemmalagets försvarsspel. Det är inte många som kommer upp i samma kontinuitet, klass och allt vad det innebär som Chelsea gör just nu. Tuchel har verkligen fått in en extra dimension i det defensiva. Det är extra viktigt när Manchester City kommer på besök och det är just därför underspelet i det här mötet känns såpass givet för mig. Fint odds dessutom.

Kevin de Bruyne eller ej

Manchester City fortsätter jobba i lite motvind. Det är en säsongsinledning som bestått av lite skador, sjukdomar och andra bortfall. Det här har bidragit till att Manchester Citys säsongsinledning blivit lite ryckig och oklar. Det är dock ett lag som presterat på allra högsta nivå och hittills öst in mål. I veckan mötte man League One-klubben Wycombe med ett kraftigt roterat lag och kunde ändå göra sex mål. Just den höga siffran har man varit uppe och tagit tidigare under säsongen och i andra fall nosat på den. Det är ett Manchester City under Pep Guardiola som öser in mål.

Under lördagsförmiddagen åker man till London och Stamford Bridge för mötet mot Chelsea. Ett formstarkt Chelsea som till skillnad från Manchester City mår bäst i det defensiva. Trots att City öst in mål på senare tid så har jag svårt att se laget göra det den här gången. Manchester City har till skillnad från Chelsea även lite bortfall i det defensiva då både John Stones och Aymeric Laporte ser ut att missa matchen. Det skall dock inte påverka för mycket, då Aké och Dias är ihopspelta.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 13:30
Chelsea - Manchester City
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.