På Bravida Arena tar Häcken emot Elfsborg i den 25:e omgången av Allsvenskan. Hemmalaget jagar en europaplats och är i stort behov av en seger efter två tunga poängtapp. Vi utser en vinnare!

Match: Häcken – Elfsborg (Allsvenskan) | Speltips: Häcken | Odds: @1.58 | Units: 3/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.58 hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Matchen bör passa laget

Häcken har sedan ett par år tillbaka varit en naturlig del av det allsvenska toppskiktet. För topplagen är målet att antingen vinna SM-guld eller hamna topp tre och kvalificera sig för Europaspel. Just nu placerar sig Häcken på en femte plats i tabellen med fem poäng upp till AIK på tredje plats. Med sex omgångar kvar av serien blir det tufft Häcken att ta igen avståndet. Speciellt som att ett för tillfället glödhet Hammarby även jagar en Europaplats. Men chansen lever fortfarande och självklart kommer man att gå för det.  För att man ska lyckas gäller det nästan att man vinner varenda match.

Elfsborg hemma är en match och ett motstånd som passar laget väldigt bra. Ett av Häckens största problem de senaste åren och även i år är matcherna mot storlagen. Man har haft det otroligt svårt att plocka poäng och vinna mot de andra topplagen. Däremot är Häcken riktigt bra på att städa av enklare motstånd. Det är inte ofta man åker på en skrällförlust mot bottenlagen. Jag kan inte se att ett avdankat Elfsborg kan ställa till med problem för Häcken. Häcken har förvisso två raka poängtapp, först mot AIK och närmast mot Kalmar. Jag tycker dock man gjorde en riktigt bra match mot AIK och även helt okej mot Kalmar. Nu spelar man hemma inför sina egna supportrar på ett underlag man behärskar allra bäst.

Tre raka poängtapp

Endast kryss mot bottenlagen Sirius och AFC samt förlust mot Malmö, inledningen av hösten har varit allt annat än kul för Elfsborg. Med sex omgångar kvar av serien placerar sig Boråslaget på en nionde plats, man kommer varken åka ur eller vara med och slåss om någon topplacering. Det enda som Elfsborg har kvar att spela för är om man ska få hemmafördel i svenska cupens gruppspel 2020. För att lyckas få hemmafördelen måste man placera sig före Örebro som även de står på 29 poäng. Med andra ord, det är inte särskilt mycket Elfsborg har kvar att spela för.

Senaste mötet mellan lagen slutade mållöst, 0-0. Nöjdast med den delade poängen var Elfsborg som i stunder fick försvara mycket. Förra året hade Elfsborg det otroligt tufft mot Häcken: 0-5 borta och 0-3 hemma. På onsdag kommer jag inte vara förvånad om siffrorna rinner iväg igen.

Speltips: Häcken

Jag väljer att spela på att Häcken vinner matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Förra säsongen vann Häcken över Elfsborg med 5-0 och 3-0.

  • Häcken har fortfarande chans på Europaspel medan Elfsborg knappt har någonting att spela för.

  • Elfsborg förlorade senast mot ett reservbetonat Malmö med 0-3.

  • Häcken brukar ganska enkelt städa av botten och mittenlag.

  • Elfsborg har inte en enda gång under säsongen lyckats hålla nollan på bortaplan.

Högst odds hittade jag 23/9 kl 19:30 hos Betfair som ger 1.58. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.58 hos Betfair

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.