Under onsdagen bjuder Serie A på en drös fina matcher. En av de mest intressanta drabbningarna är mötet mellan Roma och Atalanta – en match vi väljer att lägga fokus på. Här väntar en svängig match, allt annat än en målrik tillställning vore en skräll. Överspelet synas!

Match: Roma – Atalanta (Serie A) | Speltips: Över 3,0 mål asian | Odds: @1.700 | Units: 2,5/5 | Spelstopp: 19:00

Rygga till 1.700 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ett målsnitt på 4,2 mål per match

Det är inte direkt en hemlighet att Roma har fortsatta problem med det defensiva arbetet. Trots flertalet tränarbyten på kort tid har man fortfarande svårt att hålla tätt bakåt och man har nu, efter fyra spelade ligamatcher i Serie A, släppt in sju mål. Offensiven håller däremot alltjämt hög klass och har räddat laget till poäng upprepade gånger. Mkhitaryan har som bekant anlänt till klubben för att förstärka offensiven. Anfallaren gjorde sitt debutmål mot Sassuolo för ett par veckor sedan. Offensiven i stort har sett mycket bra ut under de första matcherna för säsongen. Edin Džeko fortsätter leverera, spelaren har nu gjort mål i fyra av de fem matcher man spelat denna säsongen. Även Aleksandar Kolarov har lyckats producera tre mål trots sin position som ytterback.

Sett till de fyra ligamatcher och matchen man spelade i Europa League förra veckan har Roma gjort fjorton mål på fem matcher, ett imponerande snitt på 2,8 mål per match. Men, som tidigare nämnt har inte defensiven varit fläckfri direkt. Räknar vi på Romas totala målsnitt hittills får vi fram siffrorna 4,2 mål i snitt per match, generösa siffror minst sagt. Addera därtill att Roma har haft ett snitt på skyhöga 5,3 mål per match sett till alla tre spelade hemmamatcher. När man nu drabbar samman med Atalanta som även dem spelar väldigt underhållande, offensiv fotboll råder det ingen tvekan om att det kan smälla till rejält här. Båda lagen besitter riktigt fina offensiver men brister något bakåt.

Blivit tolv (!) mål under de två senaste mötena

Atalanta har verkligen blandat och gett resultatmässigt än så länge. Man har två vinster, ett kryss och en förlust i ligan vilket är fullt godkänt med tanke på spelschemat, däremot föll man mot Dinamo Zagreb med hela 4-0 i Champions League förra veckan, ett resultat som säkerligen höjde en hel del ögonbryn. Atalanta imponerade med sitt offensiva arbete förra säsongen då man faktiskt gjorde flest mål i hela Serie A och man fortsätter producera framåt även denna säsongen. Nio mål på fyra matcher är vad man noterats för i ligan där nuförvärvet Luis Muriel och Duvan Zapata gjort majoriteten av målen. Zapata har fått in tre fullträffar och Muriel två stycken, formstarka offensiva pjäser som definitivt är ett stort hot för Romas defensiv.

Atalanta löser spelet i fyra av sina fem spelade matcher denna säsongen. Noterbart är dock att matchen man inte löser spelet i är bortavinsten mot Genoa som man vann med 2-1, ett resultat som alltså betyder pengarna tillbaka i vårt fall. Likt Roma har Atalanta inte heller imponerat bakåt, man har inte hållit nollan i någon match och faktum är att man släppt in tolv mål på sina fem matcher. Ser vi till det totala målsnittet man haft i både ligan och CL kan vi konstatera att det blivit, precis som för Roma, ett snitt på 4,2 mål per match. En annan faktor som talar för en målgenerös tillställning är det faktum att när lagen möttes förra säsongen slutade båda mötena 3-3.

Speltips: Över 3,0 mål

Jag väljer att spela på över 3,0 mål. Pengarna tillbaka om det blir exakt tre mål. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • När lagen möttes i Serie A förra säsongen slutade båda mötena 3-3

  • Båda lagen har haft ett snitt på 4,2 mål per match hittills denna säsongen

  • Båda lagen ser riktigt vassa ut i offensiven men läcker bakåt

  • Spelet rättas som vinst i fyra av Atalantas fem matcher denna säsongen, däremot rättas spelet inte som förlust i någon match

  • Roma har spelat tre hemmamatcher hittills med ett totalt målsnitt på skyhöga 5,3 mål per match

Högst odds hittade jag 23/9 kl 17:00 hos Bet365 som ger 1.700. Min investering i detta spel blir 2,5/5 units!

Rygga till 1.700 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.