Engelska Premier League har uppehåll under lördagen och vi får nöja oss med en match från den klassiska FA-cupen, där storlaget West Ham gästar ett AFC Wimbledon från League One. Här råder klasskillnad och vi klickar därmed ett spel från handikappmarknaden!

Match: AFC Wimbledon – West Ham (FA-cupen) | Speltips: West Ham -1,5 mål (Asian Handicap) | Odds: @2,15 | Units: 2/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Hemmalaget imponerar inte

AFC Wimbledons säsong i engelska tredjedivisionen har inte varit något att skryta om. Man besitter jumboplatsen i tabellen med endast 6 vinster på hela 29 spelade matcher. Formen är inte den bästa heller – laget krossades av Fleetwood med 3-0 på hemmaplan för ett par dagar sedan, och dessförinnan åkte man på pisk i en 4-1 förlust mot Barnsley, en match som även den spelades på hemmagräs. Faktum är att man inte vunnit en match i ligan sedan 26:e december, man har efter denna vinst spelat 5 ligamatcher och alltså inte gått segrande ur en enda match. Laget snittar 1,7 mål emot sig på hemmaplan, samtidigt som man gör blott 0,9 mål framåt. Man lyckades dock ta sig vidare i just FA-cupen i en 3-2 vinst mot Fleetwood, men lyckan varade inte speciellt länge. I lottningen inför den fjärde omgången kom beskedet att man ställs mot West Ham United. Londonklubbarna har faktiskt mött varandra en gång tidigare denna säsongen, i engelska ligacupen. Matchen spelades då även den i Wimbledon och West Ham säkrade segern med slutresultatet 1-3.

Avancemang i sikte

West Ham startade säsongen förvånande svagt. Efter de 5 inledande omgångarna noterades man endast för 1 (!) poäng, av 15 möjliga. Hela första halvan av hösten såg lite knackig ut, men man valde att förlita sig på tränaren Pellegrini. Sedan hände något. Man kättrade fort i tabellen och i skrivande stund huserar man på tiondeplatsen i Premier League, med endast tre poäng upp till sjundeplatsen. Spelarna har börjat visa upp sig på en helt annan nivå än starten av säsongen, något man visade prov på då man besegrade Arsenal fläckfritt med 1-0 hemma för cirka två veckor sedan. Laget har skrapat ihop 7 vinster på sina 11 senaste matcher, ett minst sagt godkänt facit. Att West Ham under lördagen spelar på resande fot ska inte spela någon större roll. Sett till statistiken procucerar man i runda slängar lika mycket mål framåt oavsett hemmafördel eller spel på bortagräs. Samma gäller med antalet mål man får emot sig. “Hammers” tränare Pellegrini menar i presskonferensen inför matchen att de begår ett stort misstag om de tror att de kan vinna över Wimbledon på grund av att laget spelar i en sämre liga. Visst finns det chans att Pellegrini väljer att rotera i startelvan på grund av att man har en Premier League match på tisdag, men han säger också att man tar FA-cupen på största allvar och ska göra allt för att försöka ta sig vidare. Även om rotation förekommer råder det klasskillnad mellan lagen. Ett välspelande West Ham ska, som ett kollektiv, inte ha några större bekymmer med att tackla ett formsvagt och jumboplacerat lag från League One.

Speltips: West Ham -1,5 mål (Asian Handicap)

Jag väljer att spela West Ham -1,5 mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AFC Wimbledon ligger sist i League One, där man spelat 5 raka matcher utan vinst

  • Lagen har mötts en gång tidigare denna säsongen, en match som spelades på Wimbledons hemmagräs och som slutade 3-1 i West Hams favör

  • West Ham har börjat prestera på sistone och är 3 poäng ifrån sjundeplatsen i Premier League

  • West Ham har 7 vinster på sina 11 senaste matcher, där man bland annat besegrat Arsenal

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 2,15. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 2,15 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.