Det är två formstarka lag som möts i Svenska Superligan under lördagen, Kalmarsund möter Växjö på hemmaplan och det är två väldigt offensivt glada lag som möts. Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen och Växjö har vunnit bägge. Man är tillbaka i Kalmar och skall försöka ta tredje raka mot nykomlingarna. Överspelet klickas i period 1, spelet sitter i bägge inbördes mötena.

Match: Kalmarsund – Växjö (Svenska Superligan) | Speltips: Över 2.5 mål – period 1 | Odds: @1.76 | Units: 3/5 | Spelbolag: Svenska Spel | Spelstopp: 16.00

Stark form

Superstjärnan Kim Nilsson leder sitt Kalmarsund mot nya höjder i deras debutsäsong i Svenska Superligan och är raka motsatsen mot de andra nykomlingarna Lindås i serien än så länge. Kalmarsund har tre raka segrar och den senaste borta mot hemmastarka Mullsjö är utropstecknet här, otroligt starkt att ta poängen i Mullsjö. Kevin Haglund stod för fyra kassar och stal uppmärksamheten från Kim Nilsson. En tredje rak seger som betydde slutspelsplats återigen, man ligger i skrivande stund på en fin åttonde plats och kommer inte ge sig i kampen om den sista platsen till slutspelet. Man har spetsen, bredden och är en av Svenska Superligans bästa nykomling de senaste åren.

Växjö återigen, nu vänder man hem igen och tar emot de på hemmaplan. Senast Växjö var på besök blev det torsk med 5-9. Det var tidigt på säsongen och Kalmarsund var färska nykomlingar. Andra mötet slutade även det med förlust mot Växjö, men det borta i Växjö. Kalmarsund har tydligt haft det tufft mot Växjö den här säsongen och söker revansch när lagen möts för tredje gången den här säsongen. Kalmarsund är i god form och är inte alls borträknade här, det är två offensiva lag som möts där spelet jag lirar har suttit i samtliga inbördes mötena.

Kross senast

Krossat motstånd senast då man besegrade toppkollegan Linköping med hela 11-4, stark insats från Niklas Nordéns gäng. Målglada och anfallsglada Växjö blandar och ger mycket den här säsongen. En femte plats i serien speglar ungefär hur det går, man är ett topp lag på pappret men har svårt att hitta den riktiga toppen i spelet hittills. Man kommer hinna höja sig till slutspelet förhoppningsvis, vinsten mot Linköping senast bevisade klassen i laget. Men man förlorar samma vecka mot Jönköping med 8-5 som man kör över Linköping med 11-4, det talar om för oss vilken ojämn nivå man kan visa.

Anfallsglada är man absolut och man spelar en kul innebandy. Schweizarn Manuel Maurer visar fin form hittills och leder lagets interna poängliga, tätt följd av Jesper Sankell. Sankell som inte får chansen i landslaget denna gång heller, trots att Hill och ledningen testar nytt. Sankell som skapat tråkiga rubriker några gånger under sin karriär kanske inte riktigt är redo för landslaget men borde vara nämnvärd ifall formen håller i sig. Två raka segrar mot Kalmarsund den här säsongen, pallar man med en tredje? Det återstår att se, men det kommer bli en sevärd match med mycket fart och två lag som inte backar för anfallsspel.

Speltips: Över 2.5 mål – period 1

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Två anfallsglada lag möts som spelar en underhållande och offensiv innebandy.

  • Spelet sitter i 16 av Växjös 20 matcher den här säsongen.

  • Båda Brighton och Burnley är två lag som spelar en fysisk fotboll.

  • Kalmarsund jagar revansch mot Växjö efter två raka förluster mot de, det är två lag som kommer gå för det från första minut.

Högst odds hittar jag hos Svenska Spel som ger 1.76. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.76 hos Svenska Spel

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.