Erik Norin|25 januari, 2023, 10:11

Jag väljer att spela dubbelchansen på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö kommer från två tveksamma insatser som resulterat i poängtapp.

  • Linköping har löst spelet i 14 av 18 hemmamatcher den här säsongen.

  • Linköping löste spelet senast lagen möttes i Saab Arena.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

1X hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Endast missat poäng fyra gånger

Jag vet att jag kanske slänger mig ut för ett stup och landar väldigt hårt här, Växjö är tuffast tänkbara motstånd när man ska ta poäng på hemmaplan. Men är det någonting som Linköping är väldigt bra på den här säsongen och en av de stora anledningarna till att har ett bekvämt avstånd ner till negativt kval och till att man är med och tampas om direktplatserna till slutspelet, så är det hemmaspelet. Minst en poäng löser man den här säsongen i 14 av 18 hemmamatcher, en av dessa matcher är mot just Växjö. Därav en finns en grundtrygghet i hemmaborgen och det tycker jag verkligen inte ska underskattas när de bästa lagen i ligan kommer på besök.

Ett rejält revanschsug finns nog också definitivt efter en snöplig hemmaförlust senast mot Luleå, en match som man ska kunna göra mer i än vad man får till. Bortser man från den förlusten så är formen inte alls tokig sett till tabellplaceringen. Sjunde bästa poängantal sett till de tio senaste matcherna där man bland annat tagit skalper i form av bortaseger mot Rögle, hemmaseger mot Skellefteå och hållen nolla borta mot HV71.

Litet formtapp?

Nu kan det vara så att jag greppar efter halmstrån här, men trots att Växjö fortsatt att ta poäng i stort sett varje match så tycker jag att det är ett litet formtapp. Troligen tränar man lite hårdare för att verkligen förbereda sig inför slutspelet och det kan göra att formen inte är på den absoluta toppen. Fem poängtapp de senaste tio matcherna gör ändå att man ser möjligheten till nytt poängtapp här när ett hemmastarkt Linköping står för motståndet.

Jag tycker också att de senaste två matcherna gör att det finns ett frågetecken kring serieledaren. Poängtapp hemma mot totaljumbon Malmö, där man dessutom på ett ganska oinspirerat sätt låg under med 0-3 i den tredje perioden. En match man hade förlorat mot i stort sett vilket annat lag i ligan som helst förutom just Malmö, som för tillfället håller en mycket låg nivå. Förlängningsförlust dessutom senast mot Leksand, där man kvitterade med endast en sekund kvar av ordinarie tid.

ishockey, shl
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Linköping - Växjö
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.