Axel Olsson|25 januari, 2023, 10:14

Jag väljer att spela på Benfica -1 handikapp i det här mötet. Det betyder att gästerna måste vinna med minst två mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Pacos de Ferreira har förlorat hela 13 av deras 17 ligamatcher.

  • Benfica har gjort en makalös säsong hittills. De ligger etta i ligan och vann dessutom sin CL-grupp framför Juventus och PSG.

  • Benfica har ligans klart vassaste offensiv. De har gjort höga 43 mål efter 17 ligamatcher.

  • Pacos de Ferreira är utan mittbacken Maracas som tillhört en av lagets bättre spelare i de närmaste omgångarna.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Benfica -1 handikapp hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Cementerad jumbo

Det är verkligen botten mot toppen som drabbas samman i portugisiska Primeira Liga. Pacos de Ferreira står inför en nästintill omöjlig uppgift när de ska försöka bräcka serieledarna Benfica. Varför det är en nästintill omöjlig uppgift handlar också om att deras egna prestationer varit en rejäl besvikelse i säsongens ligaspel. Pacos de Ferreira är cementerade på jumboplatsen och det mesta talar för att det blir en nedflyttning innan ens säsongen är avslutad. De har hamnat efter så pass mycket att de har tolv poäng upp till säker mark där Famalicao befinner sig.

Prestationerna har varit alldeles för dåliga för att hålla måttet i Primeira Liga. De har förlorat hela 13 av deras 17 ligamatcher och det är i bägge ändarna av planen det brister. Inte nog med det måste alltså hemmalaget klara sig utan mittbacken Maracas som drog på sig ett rött kort i förra matchen. Brassen lånades nyligen in av AL-Wahda och han har varit en av lagets främsta spelare i hans tre starter. Klasskillnaden är väldigt stor och all respekt till hemmalaget men de ska knappast ha en chans att slå serieledarna, särskilt inte med den här formen.

Magisk säsong hittills

För en portugisisk klubb har Benfica överträffat alla förväntningar den här säsongen. De leder den inhemska ligan, men det största ekot har klubben gjort ute i Europa och närmare bestämt i Champions League-gruppspelet. Benfica överraskade samtliga genom att vinna sin grupp framför topplag som Juventus och Paris Saint Germain. En makalös bedrift att spela ihop 14 poäng på sex gruppspelsmatcher och det ska bli spännande att se vad de kan uträtta i slutspelet. De har fått ihopa ett väldigt slagkraftigt lag den här säsongen och det är inte konstigt att större klubbar har börjat rycka i nyckelspelarna.

Argentinaren Enzo Fernandez har ryktats bort från klubben efter ett väldigt starkt VM. Klubben vill ha duktigt betalt för sin mittfältstalang och det höga priset har skrämt bort några intressenter, vilket betyder att han fortsatt är kvar i klubben. Portugisen Goncalo Ramos presenterade även sig på världsscenen genom att göra ett hattrick i Qatar. Anfallaren har fortsatt med en fin form efter världsmästerskapet och står på tre mål i hans två senaste starter. Det här är bara ett par nyckelspelare i Benficas riktigt starka spelartrupp. Sedan tysken Schmidt tog över har laget vunnit hela 27 av deras 33 ligamatcher och han är en av de största anledningarna till deras magiska säsong. Nu är det inte några europeiska toppklubbar som står för motståndet, utan det svagaste laget i den inhemska ligan. Benfica har ligans vassaste offensiv och det kommer att rassla i hemmalagets nät!

fotboll, Primeira Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:15
Pacos de Ferreira - Benfica
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.