Axel Olsson|25 januari, 2023, 13:01

Jag väljer att spela på över 8 hörnor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Athletic Bilbao har totalt skapat makalösa 29 hörnor på egen hand i deras två senaste matcher.

  • Bilbao har löst spelet i fyra av deras fem senaste matcher.

  • Det är vinna eller försvinna. Något av lagen måste satsa framåt vid ett eventuellt underläge.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Över 8 hörnor hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Semifinalen i sikte

Copa Del Rey fortsätter och nu är vi inne i de spännande kvartsfinalerna. La Liga-klubbarna Valencia och Athletic Bilbao gör nu upp om en av de eftertraktade semifinalplatserna. Det är vinna eller försvinna som gäller under torsdagskvällen och favoritskapet är lite hugget som stucket. Bilbao har varit det bättre laget i ligan men allting kan hända i sådana här cupmatcher, det vet vi sedan tidigare erfarenheter.

Valencia är en klubb som har ambitionen att vara med i kampen om Europa-platserna, vilket de inte riktigt levt upp till under de närmaste åren då de missat topp 7. Med uteblivna bedrifter kommer Valencia säkerligen ge den här cupen en rejäl chans i hopp om att få lyfta en ny pokal. De har haft en ganska bekväm resa till kvartsfinalen med segrar mot Sporting Gijon och La Nucia. De har gjort sju mål framåt i dessa två matcherna och det är hoppfullt inför kommande period. De åkte ur den spanska supercupen för ett par veckor sedan och hemmalaget kommer försöka göra allt för att stanna kvar i den här cupen.

Mängder av hörnor

Eftersom det enbart är en match som gäller kommer något av lagen vara tvungna att satsa framåt vid ett eventuellt underläge. En slutforcering eller något liknande ser vi som gynnsamt för det spelet vi valt ut. Det är två ganska jämna lag och därför är det ganska svårt att välja sida inför det här mötet, vilket betyder att vi blickar vidare mot ett hörnspel som fångat vårt intresse. Det är två lag som har tillräckligt med spets i offensiven för att skapa bekymmer för deras motståndare. Vi hittar flera tekniskt skickliga spelare som är bra på att utmana och slå sin gubbe.

Bilbao har framförallt börjat spela en mer offensiv fotboll under Valverdes styre och det har givit resultat. Som vi nämnde har de både teknik och fart i offensiven och de spelar en betydligt roligare fotboll än tidigare år. Bröderna Williams är i spetsen och övriga är inte rädda för att fylla på i offensiven. Med det förbättrade anfallsspelet har Bilbaos hörnstatistik ökats på rejält. De har skapat mängder med hörnor på sistone och framförallt i deras två senaste matcher. Bilbao har skapat totalt 29 hörnor i deras två senaste matcher och ett av motstånden var ingen mindre än Real Madrid. De har löst hörnspelet i fyra av deras fem senaste matcher och det är en statistik som fångar vårt öga.

fotboll, Copa Del Rey
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:00
Valencia - Athletic Bilbao
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.