Joakim Östman|25 oktober, 2022, 14:02

Jag väljer att spela på Inter & över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Inter säkrar avancemanget vidare från gruppen med en seger.

  • Tre av Inters fem senaste matcher har resulterat i över 2,5 mål.

  • Viktoria Plzen fyra senaste matcher har alla resulterat över 2,5 mål.

  • Viktoria Plzen har har släppt in 4.00 mål i snitt under gruppspelet.

  • Inter är formstarka och kommer med två raka segrar till mötet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tre poäng krävs

Efter en trevande start på säsongen har Inter studsat tillbaka och inför veckans avgörande Champions League möte har det vunnit fyra av deras fem senaste matcher. Under dessa fem matcherna har Inter även tagit fyra utav sex möjliga poäng mot Barcelona vilket satt dem i ett drömläge med två återstående omgångar av gruppspelet. För Inter räcker det således med tre poäng för att säkra avancemanget vidare i Champions League. När Viktoria Plzen tas emot hemma på San Siro finns det därför inga ursäkter och här ska Inter fixa slutspelsplatsen. 

Som väntat har Viktoria Plzen inte haft mycket att hämta från mardröms gruppen med Bayern München, Barcelona och Inter. Viktoria Plzen har förlorat samtliga matcher under gruppspelet och ska vi vara ärliga har de aldrig riktigt varit nära att överraska. Viktoria Plzen målskillnad på 3-16 säger det mesta efter fyra spelade matcher men likväl är det svårt att kritisera tjeckerna med tanke på motståndet i gruppen. Inför onsdagens möte mot Inter kan dock Viktoria Plzen verkligen förstöra festen och givetvis kommer de gör allt för att sno poäng på San Siro.

Dubbeln synas

Inter kommer från en stark period och från att tränare Simone Inzaghi suttit väldigt löst har han återigen fått ordning på sitt lag. Detta trots att nyckelspelarna Romelu Lukaku och Marcelo Brozović saknats med skador vilket gör det ännu mer imponerande. Inter har därför börjat hitta tillbaka i ligaspelet och trots sjundeplatsen är de bara åtta poäng bakom serieledande Napoli i en väldigt jämn Serie A tabell. I lördags tog Inter en tung bortaseger mot Fiorentina i en galen målfest som avgjordes till 3-4 i matchens absolut sista stund. Inter kommer således med momentum och en höjd moral in till veckans ödesmatch i Champions League.

Inter har allt i egna händer och inför mötet mot Viktoria Plzen och inför gruppspelet kunde de knappast önskat sig bättre förutsättningar met två återstående omgångar. Tre poäng är allt som krävs och sett till lagens styrkeförhållande är givetvis Inter stora-favoriter. Detta är en match Inter ska vinna och på förhand är känslan att det enda som kan stoppa Nerazzurri är dem själva.

Jag ser inte att Inter ska misslyckas med att bärga segern på hemmaplan och givet det plockas här en dubbel fram. Det rekommenderade spelet blir att Inter vinner och att det blir minst tre mål i matchen. Viktoria Plzen har har släppt in 4.00 mål i snitt under gruppspelet och när Inter måste vinna synar jag att det kan rassla till i gästernas nät. Tre av Inters fem senaste matcher har även resulterat i över 2,5 mål och här klickas därför hemmasegern och överspelet i en kombo!

fotboll, Champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:45
Inter - Viktoria Plzen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.