Joakim Östman|25 oktober, 2021, 14:03

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • I fem av Spezias sex senaste matcher har båda lagen gjort mål.

  • Fem av Genoas sex senaste matcher har resulterat i att båda lagen gjort mål.

  • Trots en tung inledning har båda lagen haft offensivleverans.

  • Genoa har släppt i fem mål på deras två senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Pressade tränare

Att Spezia skulle var inblandade i botten av Serie A kunde många förutse på förhand. Annat är det med tisdagens gäster Genoa, som absolut har ett lag som inte bör behöva kämpa för att hålla sig kvar. Sett till inledningen har dock Genoa presterat som ett bottenlag. De hittas efter nio omgångar på en artonde plats i tabellen med bara sex inspelade poäng. Defensivt har Genoa inte alls fått det att funka, vilket inneburit att resultaten inte kommit trots att de ofta levererar mål framåt. En förlust för Genoa i denna matchen kostar rimligtvis därför Davide Ballardini hans jobb. Vilket många trodde skulle ske redan efter senaste förlusten. När Genoa föll borta mot Torino med 3-2 där de egentligen aldrig var nära segern.

Thiago Motta är även han en pressad man trots att det flesta förutspådde en tuff säsong för Spezia. Thiago Mottas enda tidigare erfarenhet från tränarbänken är i just tisdagens motståndare Genoa. Där han fick sparken redan efter tio omgångar förra säsongen. Frågetecken riktas därför vilken nivå Motta håller på tränarbänken. Det vi kan konstatera är att Spezia spelat in sju poäng på det inledande nio omgångarna. Med det ligger Spezia precis ovanför nedflyttnings platserna, vilket innebär att även Spezia behöver ett bra resultat från detta mötet.

Offensivt skickliga lag

Spezia har enda sedan de gick upp i Serie A förra säsongen spelat en offensiv fotboll som ofta är sevärd. Det gör de även denna säsongen, problemet har likt Genoas varit ett läckande försvar. En förlust för Spezia i detta mötet skulle likt för Ballardini kunna ge Motta sparken sägs det. Det gör detta mötet onekligen intressant på förhand trots lagens kräftgång under inledningen. På förhand förväntar jag mig en öppen match med mycket målchanser, där båda lagen kommer gå för en seger.

Att båda lagen ska göra mål känns givet på förhand, båda lagen spelar en offensiv fotboll och har haft offensiv leverans under inledningen. Genoa har dessutom en av Serie A hetast anfallare i Mattia Destro, som har gjort fem mål på det fyra senaste matcherna. Dessa klubbarna har även varit inblandade i extremt många målrika matcher under säsongsinledningen. I fem av Spezias sex senaste matcher har båda lagen gjort mål. Likt har det varit för Genoa där fem av deras sex senaste matcher har resulterat i att båda lagen gjort mål. Jag synar därför att båda lagen hittar nätet i detta mötet.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Spezia - Genoa
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.