Joakim Östman|25 november, 2022, 16:12

Jag väljer att spela på Argentina i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Argentina har historiskt haft ett rejält övertag på Mexico i inbördes möten.

  • Argentina måste studsa tillbaka och vinna efter öppningsförlusten.

  • Mexico imponerade inte märkbart i 0-0 matchen mot Polen.

  • Argentina har en starkare trupp och ska hållas som favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

VM-historiens största skräll?

Det har kommit att kallas VM-historiens största skräll när en av förhandsfavoriterna Argentina föll i öppningsmötet mot Saudiarabien. Argentina klev av den förstahalvleken med en komfortabel 1-0 ledning efter att Lionel Messi var klinisk från straffpunkten. Argentina kom därefter ut till den andrahalvleken sovandes och inom loppet av åtta-minuter hade Saudiarabien vänt underläget till ledning med 1-2. Argentina forcerade därifrån till slutet men utan att hitta flertalet riktigt heta målchanser och premiärfiaskot skulle komma att bli ett faktum. Grupp C har därför kommit att kastas om rejält och för Argentina är avancemanget på spel redan i turnerings andra match där Mexico väntar.

För Mexico väntade Polen i öppningsmatchen av turneringen vilket skulle komma att bli som många av det andra öppningsmötena. Matchen var tillknäppt och få heta målchanser hittas men efter cirka en timmes spel skulle Polens Robert Lewandowski få chansen från straffpunkten. Mexicos målvakt Guillermo Ochoa lyckade dock stå för en ytterst viktigt räddning och med det sagt skrevs slutsiffrorna till 0-0 och delade poäng var ett faktum. Mexico stod således för en godkänd start på turneringen och ser vi till det spelmässiga ägde Tata Martinos mannar det mesta av spelet i öppningsmatchen.

Studsar tillbaka

Argentina klev in i turneringen som en av favoriterna och med en otrolig streak på 36-raka matcher utan nederlag. Det momentumet gav ändå inte Argentina några som helst fördelar i öppningsmötet och efter en rejäl chock handlar det om att studsa tillbaka. Avancemanget står på spel för Argentina och när vi blickar på mötet mot Mexico ger det onekligen tillställningen en extra krydda. Ett nederlag kommer kosta Argentina avancemanget och krysset gör förutsättningarna svåra inför den avslutande omgången. Argentina behöver således vinna detta möte mot ett Mexico som alltid är en tufft motståndare. Mexico behöver även de poäng för att ha allt i egna händer inför avslutningen och det är nation att räkna med i dessa sammanhang. 

Vi ska komma ihåg att det är målskillnad som avgör om lagen står på samma antal poäng i slutskedet av gruppen. Argentina måste studsa tillbaka och det synar vi att Lionel Scalonis lag kommer att göra. Argentina har historiskt sett haft ett rejält övertag på Mexico sett till inbördes möten och de har en betydligt starkare trupp. Mexico imponerade inte heller märkbart trots poängen i öppningsmötet mot Polen och så inte heller i kvalet till VM. Argentina har även bortsett från förlusten senast haft en otroligt stark period bakom sig och här förväntar vi oss en revanschsugen nation. Givet dessa förutsättningarna klickas därför Argentina-segern och med det sagt studsar Lionel Scalonis mannar tillbaka!

fotboll, VM
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:00
Argentina - Mexico
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.