Erik Norin|25 november, 2022, 16:09

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Elva av 17 matcher i VM hittills har slutat med under 2,5 mål.

  • Polen spelade 0-0 mot Mexiko i premiären.

  • Polen får inte ordning på sitt anfallsspel.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Stark defensiv – men får inte ordning på offensiven

Värmen är en het snackis inför den här VM-turneringen och har fortsatt att vara så även efter att turneringen startat. Den påverkar spelarna markant och detta har lett till att flera matcher har blivit målsnåla i turneringen hittills. I skrivande stund har elva av 17 matcher i turneringen har slutat med två mål eller färre, en trend som är värd att följa turneringen igenom. Fyra matcher har hittills dessutom slutat helt mållösa med 0-0 som resultat och en av dessa var Polen inblandade i mot Mexiko, där storstjärnan Robert Lewandowski brände en straff.

Och Polen ser defensivt stabila ut med tydlig struktur och där spelarna i ytterzon kommer ner djupt för att hjälpa sina försvarare. Offensiven ser inte lika lovande ut och trots att stortstjärnan Lewandowski finns där, så blev han mot Mexiko väldigt ensam i och med det djupa hemjobbet från yttrarna. Jag tror Polen får svårt att göra fler än ett mål i den här matchen om inte offensiven klickar bättre. Defensivt har man goda chanser att hålla nollan.

En av de största skrällarna någonsin

Saudiarabien leder grupp C, efter en sensationell vändning mot Argentina i den första matchen, där man i den andra halvleken efter vändningen visade prov på en väldigt ramstark defensiv och knappt tillät Argentina med flertalet världsstjärnor att komma till några heta lägen över huvud taget. Kanske har man en fördel av att man är vana med värmen, men annars är Saudiarabien en dark horse i racet om att gå vidare i den här gruppen. Offensivt visade man att man kan göra mål, frågan är dock om man inte springer in i en starkare defensiv här än mot Argentina.

Dock en svagare offensiv, med färre spetsspelare och färre alternativ i anfallsspelet. För Saudiarabien gäller det att hålla Robert Lewandowski i schack i mångt och mycket. Man ska heller inte underskatta hur mycket ett kryss kan betyda för Saudiarabien här. En eller fler poäng skulle i princip innebära att man har allt i egna händer i den sista gruppspelsmatchen i och med att det då kommer vara Polen och Argentina möts då. Inga onödiga risker kommer tas av saudierna.

fotboll, VM
|
units: 3/5 - spelstopp: 14:00
Polen - Saudiarabien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.