Joakim Östman|25 november, 2021, 14:48

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen har gjort mål i Mainz sju senaste matcher.

  • Spelet sitter i tre av de fem senaste inbördes mötena.

  • I tre av Stuttgarts fem senaste matcher har båda lagen gjort mål.

  • Båda lagen i detta mötet har gjort minst ett mål i 70 % av deras Bundesliga matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Pressat hemmalag

Mötet mellan Stuttgart och Mainz drar igång den trettonde omgången av Bundesliga under fredagskvällen. Där hemmalaget Stuttgart är rejält pressade efter fem matcher utan seger. Efter en stark föregående säsong har inte mycket stämt för Stuttgart under första tredjedelen av säsongen. Mycket kan förklaras i att skadeläget varit tufft, likväl med enbart två segrar hittills kan vi konstatera att Stuttgart inte presterat tillräckligt bra. Den senaste tidens svaga resultat har lett till att Stuttgart bara hittas på en sextonde plats i tabellen. Stuttgart är därför i ett desperat behov av en trepoängare när de tar emot Mainz på fredagskvällen. I senaste mötet mot Dortmund såg Stuttgart klart bättre ut och den matchen finns det saker att bygga vidare på till detta mötet. Ändå blev det till slut förlust med 2-1 efter ett sent mål av Dortmunds Marco Reus.

Hos gästerna Mainz är det inför detta mötet desto gladare miner efter en klart bra säsongsinledning. Mainz är obesegrade i deras fyra senaste matcher där det dessutom vunnit två av dessa matcherna. I senaste mötet blev det delade poäng mot Köln i en match som slutade 1-1. Inför trettonde omgången hittar vi därför Mainz på en åttonde plats i tabellen. Där Mainz dessutom bara har tre poäng upp till sista Champions League platsen. Efter några tyngre säsonger där Mainz har krigat i botten ser de betydligt intressantare ut denna säsongen.

Spännande tränare

Mainz rekryterade inför säsongen den 42 år unga danska tränaren Bo Svensson. Dansken kom från Salzburgs ungdomslag och han har verkligen fått en drömstart på sin karriär i Mainz. Ett ramstarkt försvarspel med ett aggressivt presspel har lett Mainz till en mycket fin start på säsongen. Bo Svensson blir onekligen intressant namn att hålla koll på framöver och frågan många ställer sig är hur långt han kan ta detta Mainz under säsongen. Inför mötet mot Stuttgart ser jag Mainz som det något bättre laget efter deras starka säsongsinledning. Stuttgart som dock är på desperat jakt efter en seger gör att jag håller mig bort från ett spel på resultatet.

Det föreslagna spelet blir istället att att båda lagen hittar nätet i detta mötet. De spelet har suttit i tre av det fem senaste inbördes mötena. Mainz senaste sju matcher har även alla resulterat i att båda lagen gjort mål. Likt har de varit i Stuttgarts matcher där tre av deras fem senaste matcher har slutat med att BLGM-spelet suttit. Båda lagen i detta mötet har dessutom gjort minst ett mål i 70 % av deras Bundesliga matcher. Givet dessa förutsättningar är spelet på förhand självklart, här blir det mål åt båda hållen!

fotboll, Bundesliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Stuttgart - Mainz
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.