Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal har inte vunnit sedan 1 november.

  • Arsenal förlorade cupmötet mot Manchester City på hemmaplan senast med 1-4.

  • Nyckelspelarna presterar inte och det går allmänt mycket emot laget just nu.

  • Chelsea tog tillbaka segerspåret senast och ser ut att vara påväg mot nya segrar.

  • Skadeläget i Chelsea börjar bli bättre och man lär matcha en slagkraftig elva mot Arsenal under derbyt.

Saknar skärpa

Mikel Artetas framtid blir allt mer kritiserad och efter att ha åkt ut ligacupen senast blir frågetecknet allt större. Nu väntar dessutom nästa tuffa möte, när Chelsea gästar Emirates Stadium under annandagen. Det här blir en stor höjdpunkt under dessa mellandagar och vi lär få en rejäl kamp mellan två lag i ett hett derby. Arsenal är dessutom i stort behov av poäng från och med nu, för att undvika ett praktfiasko i slutet av säsongen. Inför mötet mot Chelsea ser man ut att sakna både Pierre-Emerick Aubameyang och Thomas Partey, två spelare som sticker ut i den Arsenal trupp som är väldigt tunn.

Nej, det finns inte mycket som stämmer i Arsenal för tillfället. Det lär sluta i att man blir ett mittenlag den här säsongen och att man byter tränare framöver. Allt ligger dock inte hos Arteta. Truppen är under isen och är bedrövlig förtillfället.

Klara favoriter

När Chelsea gästar Emirates Stadium under annandagen så är man favoriter, rejäla sådana. Det har inte hänt många gånger att Chelsea är såpass stora favoriter på bortaplan mot Arsenal, men där är vi för tillfället. Arsenal har inte varit såhär svaga på mängder av säsonger. Chelsea kommer dessutom från att ha tagit tillbaka segerspåret efter vinsten mot West Ham senast. Man imponerande inte, men man gjorde vad som krävdes och jag tror att det är precis en sån vinst Chelsea behövde. Här saknas fortfarande Hakim Ziyech, medans Reece James och Ben Chilwell är osäkra till spel. En spelare som är tillbaka och redo för att få några minuter är Callum Hudson-Odoi.

Visst, det är rejält tufft att spika Chelsea på Emirates Stadium, men det är vad jag väljer att göra. Just nu är man det bättre laget och har Chelsea en bra dag så skulle ett formstarkt Arsenal, även dom, få det tufft.

Speltips.se ger tipset:

Chelsea -0.5 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 25/12 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.