Nu har Premier League-säsongen kommit till sin sista tredjedel och poängen blir av allt tyngre vikt. Under tisdagskvällen tar Cardiff emot Everton hemma på Cardiff City Stadium och här är det svårt att inte sikta in sig på skrällen.

Match: Cardiff-Everton (Premier League) | Speltips: 1X | Odds: 1,76 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Goda råd börjar bli dyra för hemmalaget

Vi riktar fokus mot Wales och mötet mellan Cardiff och Everton. Efter 27 spelade omgångar har Cardiff inkasserat 25 poäng, med andra ord börjar goda råd bli dyra för walesarna som befinner sig på en 17:e plats i tabellen med blott en pinne ner till strecket. Efter en finare period med två raka vinster mot Bournemouth och Southampton åkte Neil Warnocks mannar på en blytung 5-1-förlust hemma mot Watford senast. Förväntar mig en kraftig reaktion här när ett formsvagt Everton kommer på besök.

Vi är nu inne på den sista tredjedelen av Premier League-säsongen och varje poäng börjar bli mer och mer betydelsefull, i synnerhet för Cardiff som i allra högsta grad är inblandade i bottenstriden. Poängskörden har i sin helhet lämnat en hel del att önska, men det är på hemmaplan de flesta poängen inkasseras. Hemma har man plockat 17 poäng och det står i ganska skarp kontrast till de åtta poäng som inkasserats på resande fot. På förhand målas gästerna från Liverpool upp som favoriter, och det bör man också vara med tanke på den klasskillnad som råder lagen emellan. Men samtidigt är motivationen en faktor som kan fälla avgörandet här; gästerna befinner sig i ingenmansland rent tabellmässigt och den bristande motivationen känns klart påtaglig.

Everton helt under isen

Everton har stått för en skaplig säsong – vi hittar gästerna på en 11:e plats i tabellen. Någon kamp om Europa-platserna blir det inte, samtidigt är avståndet ner till strecket alldeles för stort för att laget ska dras in i någon form av drama under våren. Det blir helt enkelt en mitten-säsong för Marco Silvas mannar som inte lär ha motivationen på topp här. Intressant är att Everton inte spelat en match sedan 1-0-förlusten borta mot Watford den 9/2. I bagaget har gästerna tre raka förluster, samt fem förluster på de sex senaste matcher. En helt klart oroväckande formkurva. Här får man klara sig utan Zouma som är avstängd, dessutom är Mina ett osäkert kort.

På resande fot har The Toffees inte gått att lita på den här säsongen. Blott tre vinster har inkasserats efter 13 spelade bortamatcher och det lämnar givetvis en hel del att önska. Mål har man släppt in i hela 85% av bortamatcherna den här säsongen. För mig är det tydligt att spelvärdet ligger hos hemmalaget under tisdagskvällen. Cardiff spelar med kniven mot strupen och varje poäng är livsviktig i kampen om överlevnad. Mot ett formsvagt och motivationslöst Everton, som dessutom underpresterat kraftigt på resande fot, bör walesarna ses med ypperliga skrällmöjligheter.

1X-garderingen står i 1.76 gånger pengarna hos Unibet och här är det bara att trycka av.

Speltips: 1X

Jag går för skrällen i Wales och klickar 1X till 1,76 gånger pengarna. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Cardiff spelar med kniven mot strupen – med en poäng ner till nedflyttningsstrecket är varje poäng livsviktig

  • Cardiff plockar de flesta av sina poäng hemma på Cardiff City Stadium

  • Everton befinner sig i ingenmansland rent tabellmässigt – stora frågetecken kring motivationen

  • Everton har underpresterat kraftigt på resande fot – man har tappat poäng i 76% av bortamatcherna den här säsongen

  • Everton kommer till matchen med tre raka förluster, samt fem förluster på de sex senaste matcherna

  • Everton saknar avstängde Zouma, samtidigt som mittbackskollegan Mina är ett osäkert kort

1X-dubbelchansen klickas till 1,76 gånger pengarna hos Unibet, jag väljer att investera 2/5 units. Lycka till vid rygg!

Rygga till 1.76 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.