Svenska Superligan går mot slutspel och det börjar dra ihop sig om platserna. Tisdagen erbjuder ett fint möte mellan Dalen och Linköping, som också är huvudmatch den här omgången då den sänds på tv. Det är två lag som är väldigt starka i defensiven och det är två mycket jämna lag sett till klass. Handicap-linan hämtas och +1.5 på Linköping klickas i!

Match: Dalen – Linköping (Svenska Superligan) | Speltips: Linköping +1.5 | Odds: @1.61 | Units: 3/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 19:15

Seriens bästa defensiv

Dalen kan i och med seger mot Linköping göra så en slutspelsplats ser så gott som klar ut. Skrivande stund och inför Linköping är man 4 poäng före nian i tabellen. Dalen startade säsongen på ett mycket imponerande sätt och var efter 12 omgångar serieledare. Säsongen har nått fler matcher efter det och Dalen har fallit genom serien ner till en sjätte plats. En sjätte plats som är indragen i slutspelskampen. Dalen skall självklart nå slutspel med tanke på vilken fin säsong man gjort. Men det kommer bli tufft för laget fram till grundseriens sista minut som det ser ut just nu. Dalen har fått enormt mycket beröm för sitt defensiva arbete den här säsongen, en defensiv som klassas som en av de bästa i serien. Måns Parsjö-Tegner är en av de stora anledningarna till detta och det syns på Dalen målskillnad. Dalen har släppt in minst mål i Svenska Superligan med endast några omgångar kvar att spela.

Linköping gästar när det vankas TV-match under tisdagen. Linköping som vann senast lagen möttes och som även var första laget den här säsongen som slog Dalen efter full tid. Slutresultatet ljöd 8-3 och Linköping tog ner Dalen på jorden i och med den övertygande segern i Dalens tidigare storform. En målsnål första period, en andra period full av utvisningar och en tredje period med målexplosion. Det är tre perioderna sammanfattade från senast. Dalen är otroligt starka på hemmaplan och kommer ge Linköping en tuff match ikväll. Dalen som förlorade mot Växjö senast och därmed bröts vinstsviten på fyra matcher. Förväntar mig en mycket jämn och tight match, uddamålet avgör här.

Första nollan

Linköping gjorde det möjligt och målvakten för dagen mot ett jumboplacerat Lindås fick hålla sin första nolla i Svenska Superligan. Självklart är det väldigt ovanligt att ett lag blir mållösa i innebandy, oavsett motstånd i princip. Lindås gästade Linköping och fick det otroligt tufft, man blev nollade och var långt ifrån det fjärde placerade laget. Svenska Superligans kanske tyngsta lag i Linköping visade ingen tvekan när Lindås besegrades med 8-0. Formen fortsätter peka rakt uppåt, 3 raka storsegrar, iförsig mot sämre lag men det är nyttigt att ha inför ett stundande slutspel. Det är också ett plus inför mötet mot Dalen härnäst eftersom motståndarna besitter seriens bästa defensiv.

Dalen var en mumsbit på hemmaplan där man tog en övertygande 8-3-seger senast. Ett resultat som överraskar när man tänker på Dalen, säsongens största förlust och siffror som inte alls speglar motståndet som väntar. Dalen är tillbaka i god form och kommer ge Linköping en betydligt svårare match än den på hemmaplan i början av säsongen. Linköping behöver ta fram styrkan man har, som inte många andra lag har i storleken och tyngden. Två lag som är mycket svåra att knäcka möts under kvällen och det förväntas en jämn match, siffrorna från senaste matchen kommer inte upprepas. Var så säkra! Linköpings handicap klickas.

Speltips: Linköping +1.5

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Senaste gången lagen möttes vann Linköping med 8-3. Spelet satt övertygande.

  • Spelet sitter i de fem senaste mötena mellan lagen.

  • Både Dalen och Linköping har stabila försvar och är svårslagna. Detta blir jämnt och tight.

  • Linköping har vunnit sina tre senaste matcher övertygande och är i mycket fin form.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.61. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.61 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.