Axel Olsson|25 februari, 2023, 10:00

Jag väljer att spela på Monza vinner och insatsen tillbaka vid oavgjort i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Monza har tagit poäng i åtta av deras nio senaste ligamatcher. Den nionde var en knapp förlust mot Milan.

  • Monza var dominanta och vann med 3-0 när dessa två möttes i den 15:e omgången.

  • Salernitana har det tufft med endast en seger i deras elva senaste ligamatcher.

  • Salernitana är utan sin främste målskytt Dia.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Monza DNB hos Comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Faller i tabellen

Salernitana har bekymmer i italienska Serie A just nu. De har framförallt haft det väldigt tufft efter VM-uppehållet och fallit allt närmare den förödande bottenstriden. De har endast en vinst i deras elva senaste ligamatcher och prestationerna har inte sett lovande ut. Det är klubbens andra raka säsong i högstaligan och ifjol höll de sig kvar med en knapp marginal. För att hålla sig borta från bottenstriden har klubben valt att agera snabbt på grund av den rejäla formsvackan.

De har ändrat om på tränarsidan och hoppas på ny energi med Paulo Sousa. Hans senaste uppdrag var i brasilianska Flamengo och de hoppas att 52-åringen är lösningen till deras problem. Det blev däremot ingen lyckad debut för Sousa som fick se sitt Salernitana förlora med 0-2 mot Lazio. De var chanslösa här och inte nog med det drog även mittbacken Bronn på sig ett rött kort i slutminuterna av matchen. De har alltså tre raka förluster och gått mållösa i samtliga tre – det blir inte lättare att spräcka målbubblan när deras främste målskytt saknas. Inlånade Dia har stått för åtta ligamål men han missar det här mötet på grund av skada. Offensiven fungerar inte och samtidigt har försvarsspelet sett bedrövligt ut i majoriteten av matcherna – Salernitana har släppt in flest mål i hela Serie A den här säsongen.

Nykomlingen har imponerat stort

Med det sagt har gästande Monza en stor möjlighet att knipa viktiga poäng ifrån det här mötet. Gästerna är nykomlingar i Serie A men det har inte hämmat dem  överhuvudtaget. De har klivit in totalt orädda och generellt sätt stått för väldigt starka prestationer. De uppträder redan som en etablerad Serie A-klubb och en seger mot Salernitana skulle vara ett stort steg mot ett säkrat kontrakt. Deras elfteplats blir ännu mer imponerande när man inser att det är första gången i historian som Monza spelar i högstaligan.

Deras lägsta nivå är väldigt hög för att vara en nykomling och de besitter en stark form inför söndagen. Monza har nämligen tagit poäng i åtta av deras nio senaste ligamatcher, notera att den nionde matchen var en knapp 0-1 förlust mot topplaget AC Milan. Det är kollektivet som är framgångsfaktorn i detta Monza som saknar en stjärnspäckad spelartrupp. De visar gång på gång att de går att uppnå stora saker genom hårt jobb och en grupp som drar åt samma håll. Med den här stabiliteten och hemmalagets formsvacka väljer vi att syna DNB-spelet till gästernas favör!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Salernitana - Monza
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.