Axel Olsson|25 februari, 2024, 20:06

Jag väljer att spela på Toney gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Toney har gjort mål i fyra av sex matcher sedan comebacken.

  • West Ham är i gungning. Släppt in elva mål på tre matcher.

  • Toney är vital för Brentfords anfallsspel.

En rejäl formsvacka

West Ham har ett par skakiga veckor bakom sig. Det har talats om att Moyes hänger löst tidigare, efter dessa veckorna bör det absolut finnas ännu mer sanning i det påståendet. West Ham har tre raka förluster och släppt in hela elva mål i deras tre senaste. Fansen lämnade redan i halvtid under storförlusten mot Arsenal, ett riktigt bottennapp med 0-6 hemma på London Stadium.

De blev även blottade i senaste ligamatchen mot Nottingham Forest, där Elanga och gänget var riktigt vassa i omställningsspelet. De försökte täppa igen med att spela både Alvarez och Philips som balansspelare, det blev dock inget lyckad drag. Philips drog på sig ett rött kort och de lyckades inte återställa den defensiva balansen. West Ham är i rejäl gungning och det är ingen lätt match som väntar under måndagen heller. I det här skicket tror vi inte att hemmalaget håller nollan mot Brentford, därför tittar vi mot en lockande målskytt i bortalägret.

Stjärnan gör skillnad

I december hade Brentford en väldigt tuff period. Förlusterna har fortsatt men det har ändå blivit marginellt bättre, trots att de har haft ett riktigt tufft schema på senaste. De har mött Wolves, Tottenham, Liverpool och Manchester City två gånger om. Det är inte konstigt att det har blivit förluster i dessa matcherna, men vi har sett en marginell förbättring ändå, faktorn till detta är anfallaren Ivan Toney. Stjärnan är tillbaka efter sitt långa uppehåll och han har verkligen satt avtryck direkt.

Toney har visat hur vital han är för detta laget och det ser verkligen inte ut som att han har varit borta i åtta månader. Han har mäktat med fyra mål i hans sex starter, där de enda två mållösa matcherna har varit mot giganten Manchester City. Brentfords offensiv har fått sig ett rejält lyft och det kommer särskilt vara viktigt i matcher av måndagens kaliber. Allt i offensiv väg går genom Toney och vi tror att engelsmannen spelar en avgörande roll i måndagens batalj. En skicklig och målfarlig anfallare ställs mot ett svajigt West Ham-försvar, det är tillräckligt för att testa en målskytt här.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
West Ham - Brentford
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.