Daniel Jacobsson|25 mars, 2024, 12:18

Jag väljer att spela på skott i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lukaku har en väldigt stark säsong bakom sig.

  • Lukaku vilade hela mötet mot Irland.

  • Englands defensiv övertygar inte mig just nu. Maguire och Walker har lämnat truppen, Chilwell är iskall och ersättarna är inte lika bra.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Skador

Det var inte många som trodde på Brasilien i deras bortamöte med England under helgen. Rodrygo, Vinicius Jr och framförallt inhopparen Endrick stack ut i brassarnas lag. England förlorade inte bara matchen, utan förlorade också Kyle Walker och Harry Maguire som båda är skadade nu och inte kommer delta i Belgien-matchen. Dessutom visade sig Chelsea-backen Ben Chilwell vara ganska svag och det kunde man nästan räkna med efter att han varit skadad stora delar av den här säsongen. England med Gareth Southgate som förbundskapten förbereder sig inför ett spännande landslagsår med bland annat EM.

Det här är landslaget som tillsammans med en eller två andra landslag är storfavoriter i sommarens mästerskap. Just nu är man en bit ifrån och med skadorna vi nyss nämnde och att Bukayo Saka, en av Premier Leagues bästa den här säsongen, saknas blir det såklart tunnare. Jag är inte helt övertygad om att man går ut och tar revansch på sig själva här från senast.

Storstjärnan i startelvan

Belgien genomgår historiens längsta generationsskifte. Det verkar aldrig ta slut mer eller mindre. Med det sagt, det här är ett landslag som underskattas rejält både här och i sommarens mästerskap. Här lägger jag först och främst märke till offensiven där Kevin de Bruyne visserligen saknas idag, men finns med framöver och den klassen tillsammans med en förnyad Romelu Lukaku blir intressant. Lägg därtill framtidsnamnen Johan Bakayoko (PSV), Jeremy Doku (Manchester City) och Loic Openda (RB Leipzig) som verkligen är intressanta namn.

Spelarna jag nämnde ovan – efter KDB – kommer samtliga starta det här mötet om man skall tro till förhandstipset. Jag tror att den farten i spelarna kan skapa rejäla problem för Englands defensiv där spelare som Walker kommer saknas. Stones lär få besök av antingen Gomez eller Dunk, då blir det tufft att hänga på i löpningarna centralt. Jag tror att Lukaku har ett skott på mål här.

fotboll, landskamp
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
England - Belgien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.