Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lagen möttes i Svenska Cup-gruppspelet, då vann Kalmar med hela 5-0.

  • Kalmar har haft en mycket bra försäsong.

  • Kalmar har visat stora förbättringar redan under försäsongen.

  • Jönköpings Södra hade ingen större lycka när lagen möttes senast.

  • Kalmar är det bättre laget.

Det bättre laget

Kalmar FF har en ljus tid att gå till möta, efter en mycket stark och imponerande försäsong. Nu väntar Jönköpings Södra i väntan på säsong – ett lag man mosade fullständigt när Svenska Cupens gruppspel spelades för ett tag sedan. 5-0 slutade det då och Kalmar var riktigt bra för att vara ärlig. Jag ser inget annat än att Kalmar tar den här matchen precis lika viktig som Svenska Cupen-mötet, för man vet inte när säsongen drar igång i dagsläget. Ett starkt uppställt Kalmar skall ha mycket goda chanser att vinna det här och det är precis vad jag tror att man gör.

Kalmar FF har noterats för dessa resultaten under försäsongen: Örgryte 3-0, J södra 5-0, AIK 1-3 och Örebro 4-1.

Chans på revansch

Jönköpings Södra gör sig redo för nästa träningsmatch, när man återigen möter Kalmar FF. Ett allsvenskt Kalmar FF som sett mycket starka ut på försäsongen och som jag skulle klassa som ett lag att hålla koll på under kommande säsong. Senast lagen möttes hade Jönköpings Södra inte en suck, det var Kalmar för hela slanten och det var en hel del klasskillnad i mycket.

Här finns J södras chans på revansch, när man nu har chans att ge det en bättre möjlighet. En möjlighet att snygga till siffrorna senast till ett okej resultat här, men desto viktigare att få med sig en bättre prestation överlag, in i säsongen. Huruvida det blir en säsong eller inte återstår att se, men Jönköpings Södra ser framemot sin kommande säsong och har goda möjligheter att ta en del poäng.

Speltips.se ger tipset:

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.