I den andra omgången av EM-kvalet flyger det spanska landslaget till Malta för att hämta hem tre poäng. Matchen ska spelas på Ta’ Qali-stadion. Vi förväntar oss ett målrikt möte där Spanien dominerar fullständigt!

Match: Malta-Spanien(EM-kval) | Speltips: Över 1.5 mål i andra halvlek| Odds: @1.44 | Units: 4/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 20:45

Chanslöst Malta

På förhand ser tisdagens uppgift nästintill omöjlig för den lilla nationen Malta. Deras fotbollslandslag ska försöka rubba en av världens främsta fotbollsnationer, jag pratar om Spanien. Klasskillnaden är extrem mellan dessa två landslagen, men vi har lärt oss under åren att allt kan hända i fotbollen. Vinst odds i alla olika former är otroligt låga på Spanien under morgondagen, därför siktar vi in oss på målspelet i andra halvlek. Malta har löst totalt över 1.5 mål i andra halvek i två av sina tre senaste landskamper. En av dessa var en 5-0 förlust mot Kosovo, ett landslag som även dem är extremt mycket svagare än spanjorerna. Det luktar alltså målkalas under morgondagen och vi synar med överspelet i andra halvlek.

Malta lyckades överraskande nog slå Färöarna hemma i den första matchen av EM-kvalet med siffrorna 2-1. Smått otroligt att Malta kunde ta hem de tre poängen eftersom laget endast hade två skott på mål under hela matchens gång. Men matchen såg förlorad ut i 62:e matchminuten, då drog mittbacken Andrei Agius på sig ett rött kort efter en tackling som siste man. Domaren pekade på straffpunkten och 1-1 såg ut att komma, men Maltas målvakt Brandur Hendriksson ville annat. Han räddade straffen och Malta kunde istället gå upp och göra 2-0 en stund senare. På grund av det röda kortet missar alltså deras mittbackskugge matchen mot Spanien.

Extrem klasskillnad

Spanien kommer till tisdagens landskamp med ett brutalt stort favoritskap. Den stora fotbollsnationen ska ta sig an lilla Malta. Malta ligger väldigt långt bak i FIFA-rankingen, nämligen på en 182:e plats. Noterbart är att det är totalt 211 länder som är med i denna rankingen, alltså hittas Malta bland dem allra svagaste lagen. En stor kontrast till skillnad från Spanien som för tillfället rankas som världens nionde bästa landslag. Det är egentligen inget snack om saken att Spanien ska jogga hem en seger under morgondagen, det handlar desto mer om hur många bollar spanjorerna lyckas trycka dit. Vi väljer att fokusera på antalet mål under andra halvlek, där även Malta får bidra med mål till spelet, men förmodligen är det bortanationen som står för målkalaset imorgon.

Men Spanien är inte i sin allra bästa form just nu, senast kommer de ifrån en 2-1 seger mot Norge. En seger som satt hårt inne och spanjorerna lyckades inte att övertyga under premiären trots det överlägsna bollinnehavet och skottstatistiken. Men det är dem tre poängen som främst räknas, det var mittbacken Sergio Ramos som fick kliva fram i minut 71 och trycka in bollen från straffpunkten. Ramos visade kyla när han lurade Norges målvakt med en panenka straff. Men det ska sägas att Lars Lagerbäck verkligen har skapat ett defensivt starkt Norge, det kommer förmodligen bli lättare för Spanien att ta sig igenom under morgondagens batalj. Spanien har löst spelet i fem av deras sex senaste landskamper.

Speltips: Totalt över 1.5 mål i andra halvlek

Jag väljer att spela över 1.5 mål i andra halvlek. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Extrem klasskillnad, Spanien förväntas dominera totalt.

  • Spanien har löst spelet i fem av deras sex senaste landskamper.

  • Malta har löst spelet i två av deras tre senaste landskamper, där bland annat en 5-0 förlust mot Kosovo hittas.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.44. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.44 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.