Kevin Andersson|25 mars, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på Under 6 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i nio utav de tio senaste mötena lagen emellan.

  • Underspelet är 7-2-1 på de tio senaste för Canucks.

  • Bägge lagens målvaktsspel har varit ruskigt bra den här säsongen och det är dem som kommer hålla målen nere här!

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ruskigt stabila hela året

Från det ögonblick pucken släpptes för säsongen 2023-24 har Vancouver Canucks förmodligen varit det bästa laget i NHL, och med sju vinster på deras senaste nio matcher saknar de inte fart även med deras bekväma 10-poängs ledning i toppen av Pacific Division. Hemma i år har Canucks varit nästintill oslagbara med en resultatrad på 24-7-4 på 35 spelade matcher, och med deras +62 i målskillnad kommer de att vara en tuff offensiv att stoppa när slutspelet närmar sig om några veckor.

Den som leder vägen för Vancouver den här säsongen har varit JT Miller med imponerande 90 poäng på 71 spelade matcher, medan målvaktsduon av Thatcher Demko och Casey DeSmith har varit grymt bra hela året, och tillsammans har de en GAA på 2.63 och en räddningsprocent på .911. Senast ut för Canucks var en stark seger över Calgary Flames, med två mål av Nils Höglander medan DeSmith var stabil i målet och stoppade 22 av de 24 skotten han fick emot sig för 4-2 segern.

Klättrat snabbt den senaste tiden

Los Angeles Kings var utanför en slutspelsplats i Western Conference för bara några månader sedan, men de har varit fantastiska på sistone med fem vinster i deras senaste sju matcher vilket tar dem till 37-22-11 för säsongen, bara tre poäng bakom Edmonton Oilers för andraplatsen i den mycket konkurrensutsatta Pacific Division. På bortais i år har Los Angeles varit riktigt bra, med ett 20-11-4 facit på 35 bortamatcher, och med en målskillnad på +40, om de kan fortsätta att bygga under nästa månad kan de vara den största överraskningen i Western Conference.

Vägledande för Kings under 2023-24 har varit ett antal veteraner, med Kevin Fiala, Anze Kopitar och Adrian Kempe som är knutna i ledningen för laget med 62 poäng vardera, medan veteranduon Cam Talbot och David Rittich har varit fantastiska i målet, och tillsammans har de en GAA på 2.30 och en räddningsprocent på .919. Senast ut för Los Angeles var en knapp seger över Tampa Bay Lightning, med fyra poäng från Kempe och Kopitar som ledde vägen när Talbot stoppade 21 av de 24 skotten han fick emot sig under natten tills Vlad Gavriikov blev hjälten i förlängning i Kings 4-3 seger.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Vancouver Canucks - LA Kings
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.