Det är de svenska talangerna mot de polska veteranerna när GODSENT drabbar samman med Virtus.pro på torsdagskvällen. Ser vi ett GODSENT med 15(!)-årige Brollan i laget som tar hem det eller blir VP, med 30-åringarna NEO och pashaBiceps i laget för svåra?

Match: GODSENT – Virtus.pro (ECS Season 5 Europe) | Speltips: 1 | Odds: @2.15 | Spelbolag: Esportsbetting | Spelstopp: 20:00

Den eviga trean

GODSENT är Sveriges tredje bästa lag efter Fnatic och NiP och har setts som det väldigt länge, nästan konstant sen den första versionen av laget bildades för drygt 2 år sedan, med pronax som IGL. Mycket har dock hänt på spelarfronten sen dess och den enda som är kvar i laget från då är twist. Hans lagkamrater numera är disco doplan, freddieb, hampus och 15-årige Brollan som är Sveriges kanske största talang i CS:GO. Att vara 15 år och redan spela i ett topp 20-lag i världen och dessutom prestera är oerhört imponerande.

Laget har en ganska fin form där man i skrivande stund vunnit 9 av sina 11 senaste matcherna även om det varit mot lite sämre motstånd. Dagens match spelas i ECS Season 5 Europe där man ligger på en sjunde plats med 5 vinster och 7 förluster, 3 poäng före dagens motståndare Virtus.pro som ligger 3 poäng bakom med en match mer spelad. Tre av GODSENT:s vinster i ligan har varit mot mousesports, Gambit och G2, lag som är rankade #5, #10 och #11 i världen. Kartan idag är Train där man ligger 10-9 under 2018. Jag tror att det finns bra chanser för GODSENT i denna match.

Höll ihop i 4,5 år

Virtus.pro var fram till den 22 mars i år det proffslaget med de 5 spelare som hade spelat tillsammans under längst tid utan uppehåll. Femman som bestod av TaZ, NEO, pashaBiceps, Snax och byali höll ihop mellan oktober 2013 och mars 2018 vilket är oerhört länge för ett CS-lag. TaZ och NEO hade dessutom spelat tillsammans i samma lag konstant sedan januari 2004, alltså i över 14 (!) år! Efter flera år med blandade resultat, där VP hade en oerhört hög högstanivå men en oerhört låg lägstanivå, valde man till slut att kicka TaZ och ta in MICHU, den spelare som länge sågs som den bästa polska spelaren som inte spelade i Virtus.pro.

Laget har en ganska dålig form med 3 vinster på sina 10 senaste matcher. Man ligger på en åttonde plats i ECS med 4 vinster och 9 förluster, tre poäng bakom dagens motståndare GODSENT med en match mer spelad. Matchen spelas på Train där VP hittills ligger 8-9 under 2018.

Speltips: GODSENT vinner matchen

Detta är en 50-50-match mellan två lag som är ungefär lika bra. GODSENT har dock bättre form vilket gör att jag tycker Virtus.pro är för stora favoriter, och Esportsbetting ger @2.15 på GODSENT vilket jag anser vara spelvärt. Jag skulle dock inte lägga någon större summa då onlinematcher i CS:GO har en tendens att gå lite hur som helst. Därför är det ofta bäst att betta på underdogs och här är just en sån match där jag ser goda möjligheter till vinst.

  • GODSENT ser relativt formstarka ut, med 9 vinster på sina 11 senaste matcher.

  • Virtus.pro ser formsvaga ut med endast 3 vinster på sina 10 senaste matcher.

  • Detta är en 50/50-match på en karta som man är ungefär lika bra på vilket gör att oddset på GODSENT är spelvärt.

Högst odds hittar jag hos Esportsbetting som ger hela 2.15 för det raka spelet, ett odds jag anser vara spelvärt då det är en match mellan två jämlika lag.

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.