Daniel Jacobsson|25 april, 2024, 10:30

Jag väljer att spela på skott i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kubo snittar 1,7 skott/per match den här säsongen.

  • Real Sociedad är i god form.

  • Real Madrid lär rotera här med fokus på tisdagens möte mot Bayern München.

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Oddsfavoriter

Real Sociedad är ett omtyckt lag för alla neutrala supportrar som har koll på spansk fotboll. Både på sättet man sköter det sportsliga och på sättet man spelar boll. I laget hittar vi ett gäng högintressanta spelare dessutom, titta bara på Mikel Oyarzabal, Mikel Merino, Brais Mendez och Takefusa Kubo, som vi strax återkommer till. Baskerna får storfrämmat under fredagskvällen då Champions League-semifinalisten Real Madrid kommer på besök. Gästerna leder ligan i skrivande stund och ser ut att gå mot ytterligare en LaLiga-titel.

Inför det här mötet kan Real Sociedad dock ha största chansen till tre poäng på ett bra tag. Visst, man slog Real Madrid även senast storklubben var på besök, men den här gången är förutsättningarna lysande. Sociedad har allt fokus på ett och samma ställe, med ett stenhårt fokus på europaplatserna, medans besökarna har en stormatch att förbereda sig inför i veckan som kommer. Oddsfavoriter är något hårt, men att man har goda möjligheter skriver jag absolut under på. Kubo, japanen vi nämnde ovanför, hoppas vi startar och då är det en offensiv spelare att hålla koll på i Real Sociedad. Väldigt fina siffror när han startar matcher.

Nästa: München

Det går att tänka lite olika tankar om mötet mellan Real Sociedad och Real Madrid den här fredagskvällen. Om Carlo Ancelotti väljer att rotera här så ökar givetvis chanserna för värdarna, så även om det är tydligt att fokuset ligger på tisdagens Champions League. Jag vill bara stryka under att på den här arenan har Real Madrid haft det tufft tidigare och jag räknar med att man får rejält med motstånd även den här gången, oavsett hur man väljer att matcha sin startelva. Det är trots allt en ligastrid som fortfarande pågår – trots att man slog utmanaren Barcelona så sent som senast.

Som ni märkt, jag lägger fokuset på en spelare i hemmalaget då jag tror att man har en god chans här. Real Madrid bestämmer och sätter förutsättningarna när startelvan slängs ut, men innan det ser jag ett gott spel i Takefuso Kubo-skott i det här mötet. Carlo Ancelotti bör tänka en extra gång inför uttagningen då man behöver den allra vassaste truppen på tisdag. Man har trots allt ett försprång i ligan som utökades i och med El Clasico-segern.

fotboll, laliga
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Real Sociedad - Real Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.