SPELTIPS 26/5 inför Aston Villa – Fulham: Championship playoffs final!

Nu ska det avgöras! Vilket blir det sista laget att flyttas upp till Premier League från Championship? Det står mellan två klassiska Premier League-klubbar, där en match på klassiska Wembley Stadium avgör allt. Jag tycker ett av lagen ser starkare ut spelmässigt men tror mycket väl den här matchen kan gå till förlängning. Vi riktar därför in oss på avancemangsspelet.

Match: Aston Villa – Fulham (Championship – Slutspel) | Speltips: Att bli uppflyttade: Fulham | Odds: @1.66 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 17:59

Intressant säsong i sydvästra London

Fulham kommer från en bra säsong i Championship där man har visat prov på en frejdig anfallsfotboll. I ligan slutade man till sist trea, endast två poäng efter Cardiff. I målkolumnen var man näst bäst och det var endast seriesuveränen Wolves som mäktade med fler mål framåt. För att ta sig till finalen slog man Derby över två matcher där man förlorade med 1-0 på bortaplan. På hemmaplan visade man dock enorm klass och vann inte bara matchen med 2-0 utan hade dessutom 65% bollinnehav och vann skottstatistiken med 10-1.

Rubrikerna under säsongen har annars handlat till största del om supertalangen Ryan Sessegnon. Sessegnon (som är född år 2000) blev inför säsongen blev uppflyttad från vänsterback till vänsterytter har gjort total succé med 16 mål från sin ytterposition. Han blev även utsedd till årets unga spelare i hela Championship. I övrigt finns annan individuell skicklighet i Fulham. Alexandar Mitrovic skulle platsa i startelvan i en del Premier League-lag och på mittfältet finns god kvalité i Tom Cairney.

Fulhams tabellplacering visar på att man är det tredje bästa laget i ligan och att är rättmätiga favoriter i den här matchen. Den mesta kraften finns offensivt och man bör kunna störa Aston Villa på ett bra sätt med sin anfallsfotboll. Jag ger Fulham god chans att gå vinnande ur den här drabbningen.

Rutinerat lag som vill tillbaka

Även Aston Villa har visat prov på goda offensiva kvaliteter under året. Man slutade till sist fyra i tabellen efter en hård kamp med Middlesborough och Derby om hemmaplansfördelen i slutspelet. Upp till Fulham hade man till sist fem poäng och laget har under en längre tid kunnat rikta in sig på att det blir playoffs. För att ta sig till Wembley tog man sig förbi Middlesborough som man slog med 1-0 på bortaplan för att sedan spela 0-0 hemma där det var på nära att bli förlängning när Stewart Downing prickade ribban i slutskedet av matchen.

Laget är byggt annorlunda från Fulham. Londonlaget satsar mycket på yngre talanger medan Aston Villa har gått nästan rakt motsatt väg och satsar på flertalet rutinerade spelare. Mittförsvaret styrs av rutinerade rävarna John Terry och James Chester. På ytterbackspositionen hittar vi Alan Hutton. På det defensiva mittfältet ser vi australiensaren Mile Jedinak och offensivt handlar mycket om Robert Snoddgrass och Lewis Grabban. Alla sex äldre än 30 år.

Aston Villa har mycket rutin men de äldre gubbarna har stundtals svårt att hänga med i tempot. Något som inte minst syntes senast lagen möttes där Fulham vann klart med 2-0 hemma på Craven Cottage. Även då vann man överlägset i bollinnehavet och skapade dubbelt så många målchanser som Villa.

Speltips: Fulham att bli uppflyttade

Fulham har under säsongen visat att man är ett bättre lag än Aston Villa och när den här matchen nu betyder allt så tror jag att man också visar det. Jag spelar därför att Fulham är det lag som blir uppflyttade. Unibet är platsen och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Fulham är ett bättre lag i grunden, något som tabellplaceringen visar.

  • Senast lagen möttes vann Fulham enkelt efter spelmässigt övertag

  • Fulhams offensiv är starkare. Spelare som Ryan Sessegnon och Alexandar Mitrovic är den typ av spets som behövs för att vinna en sån här match.

  • Aston Villa har många rutinerade spelare som kan få problem om tempot dras upp.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.66 för avancemangsspelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.66 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Skrivet av |2018-05-25T15:04:28+00:0025 maj, 2018|Championship, Fotboll|0 kommentarer
Favoritsporten är hockey där jag följer SHL, NHL och Hockeyallsvenskan dagligen under säsong. Spelar på all typ av ishockey men även på Premier League, Allsvenskan och landslagsfotboll. Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/eriknorin2019

Lämna gärna en kommentar

Vi använder cookies för ge dig en så bra användarupplevelse som möjligt. Du kan läsa vår cookie-policy här. Ok