Marcus Råsberg|25 maj, 2023, 10:15

Jag väljer att spela på Dallas ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Allt kan bli bättre efter förra matchen

  • Jake Oettinger lär vara revanschsugen

  • Alla har räknat bort Dallas

  • Två av tre matcher har varit jämna mellan lagen

Alla har räknat bort Dallas

Dallas har satt sig själva i en oerhört tuff sits genom att hamna i underläge med 3-0 i matcher mot Vegas Golden Knight i finalen av Western Conference Final. Vegas vann enkelt match tre med 0-4 efter att ha gjort tre mål på fem skott mot Jake Oettinger efter dryga sju minuters spel av den första perioden. Jamie Benn drog dessutom på sig ett tidigt matchstraff genom en ful förseelse mot Vegas lagkapten Mark Stone. Benn har blivit avstängd i två matcher för detta.

Även om alla har räknat bort Dallas efter förra matchen så är de fortfarande ett bra lag. Jag tror inte att de vänder matchserien och vinner med 4-3, men att de åtminstone tar någon match är helt klart rimligt sett till hur spelet har sett ut över tre matcher. Nu har de inga förväntningar på sig och kan hitta energi genom “vi mot världen-tänk” som deras Coach Pete Deboer har erfarenhet av under sin tid i Vegas.

Jake Oettinger är ute efter revansch

Jake Oettinger har nämnts som en av ligans absolut bästa målvakter. Det levde han inte upp till i förra matchen när han blev utbytt efter drygt sju minuters spel. Han har aldrig blivit utbytt så snabbt i en NHL-match under sin tid i ligan. Oettinger har dock visat tidigare att han levererar starkt efter en sämre insats. Nu är det upp till bevis för Dallas unga stjärnmålvakt att visa vad han går för och hjälpa sitt lag att ge Vegas en fight.

Även om det står 3-0 i matcher så har det varit jämna matcher mellan lagen än så länge och det hade varit mer rimligt om det stod 2-1 i matcher till Vegas. Om Dallas hittar tillbaka till sitt spel de hade i match två kan de absolut reducera och ta det till en femta match. De spelar på hemmaplan där de trivs och även om de var borträknade tidigt senast så får de bra stöd från hemmafansen. Dallas har, trots allt, fina chanser att vinna match 4 och jag ger dem chansen!

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Dallas - Vegas
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.