Erik Norin|25 maj, 2024, 17:39

Jag väljer att spela på Idao De Tillard i årets elitlopp. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Idao De Tillard vann Prix d Amerique.

  • Idao De Tillard får nu testa amerikansk sulky.

  • Matchningen för hästen ser perfekt ut med ett lopp i kroppen ungefär två veckor innan Elitloppet.

100% upp till 1500kr gratisspel

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Världens bästa häst?

Det blossar upp till en av de mäktigaste duellerna någonsin på Solvalla där det med största sannolikhet i slutändan kommer att stå mellan två hästar. Svenska superlöftet och vinnare av alla de stora unghästloppen, Francesco Zet och så årets Prix d Amerique-vinnare, Idao De Tillard. Hjärtat klappar givetvis för svenske hoppet Francesco Zet, men när han blir favorit så känns det som man måste nappa på de extra oddspunkterna som ges hos den hästen som borde vara favorit enligt mig, nämligen Idao De Tillard.

Jag tror till sist att den franske hästens råstyrka kommer bli avgörande, han kommer troligen kunna öppna bättre från start i en eventuell final och få en bättre placering i fältet än vad många tror när det nu blir tillåtet för honom att använda den svenska varianten av den amerikanska sulkyn som är i stort srt förbjuden på de franska banorna. Efter Prix d Amerique vann hästen enkelt både Prix de France och Prix de Selection och fick sedan en välbehövlig längre vila innan han kom ut på banan igen i mitten på maj i ett längre lopp. Där fick han förvisso stryk, men känns bara som en viktig start för att sätta den här hästen i ordning för uppgiften på söndag.

Häst med hög kapacitet

Vi lägger till ett platsspel också som jag tycker är spelvärt. Det största namnet som sportchefen på Solvalla ville ha förra året var just Horsy Dream som då var favorit i Prix d Amerique och också favorit till elitloppssegern innan hästen drog på sig en skada som stoppade honom från tävlan i Sverige den gången. I och med att hästen inte vann som favorit i det stora franska loppet så är han lite bortglömd tror jag.

Hästen kommer också förberedd till det här loppet på ett bra sätt och stod också som segrare i sin sista start före elitloppet i ett annat franskt storlopp, Prix de L’Atlantique. Formbesked där och en potential som är den enda som kan mäta sig med loppets två stora favoriter, då tycker jag att närmare tre gånger pengarna är lockande. Kommer med en sylvass spurt i slutet garanterat. Har också under våren slagit hästar som Hohneck och Go On Boy, som för tillfället håller liknande odds på just topp 3 i elitloppet.

trav, elitloppet
|
units: 2/5 - spelstopp: 17:45
Elitloppet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.