Daniel Jacobsson|25 maj, 2024, 17:38

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i 9 av Hammarbys 10 inledande omgångar i Allsvenskan.

  • Sirius spelade en noll-nolla senast men det är sällan man går ifrån en match mållösa.

  • Bajens offensiv tvekar jag inte på, inte heller en Salech-ledd Sirius offensiv.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Full fart framåt

Hammarby går och väntar på den rejäla tempoväxlingen av säsongen. Derbyvinsten mot AIK senast kan vara starten på något stabilare och med tanken av ett sommaruppehåll har man tiden på sig att bli ännu bättre tills återstarten. Kim Hellberg har förtroendet och kommer få leda det här laget över en lång tid framöver, den saken verkar säker, och det är ingen idé att tveka ännu. Offensiven är alltid i största fokus när jag kollar på Hammarby i år, det talar framförallt i målskörden som noterats i deras matcher. Nio av deras tio matcher går nämligen över 2,5 mål.

Nu börjar man dessutom få lite linjer i startelvan där Nahir Besara återigen blir helt avgörande för Bajen. Nye Toure ser också väldigt spännande ut och frågan är om man inte bänkar Djukanovic på nytt för den kvicke yttern. Derbyelvan bör ställas ut igen och då kan vi räkna med ett Bajen som återigen trycker på väldigt friskt offensivt. Defensivt blir man straffade match efter match, men som Hellberg vill spela fotboll: hellre 4-3 än 1-0?

Kvalitet att utmana

Sirius åker till huvudstaden med siktet att ställa till problem för Hammarby under söndagen. Matchen på Tele2 Arena startar 14:00 och det förväntas bli väldigt mycket folk. Här gäller det att vända Bajens fans mot sitt eget lag och det behövs en plan för. Sirius kommer från en noll-nolla mot Västerås senast, vilket var den första mållösa matchen på väldigt länge i Allsvenskan. Mållöst kommer det inte bli den här söndagen, Sirius kommer tvingas göra både ett och två mål för att ens ta poäng i det här mötet.

Sirius har en lovande offensiv, med Yousef Salech som verkligen ersatt förra årets skyttekung. Dessutom är Daniel Stensson påväg tillbaka in i startelvan så det finns mycket plus att lyfta inför bortamötet i Stockholm. Det här är ett lag som kommer fokusera på omställningar och fasta situationer under den här matchen. Det kan mycket väl räcka långt, åtminstone så långt att man är med i överspelet som klickas i här.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 14:00
Hammarby - Sirius
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.